Cât costă și unde trebuie să plătești vinieta în Ungaria?

Autor: Elena Luchian 09 iul. 2020 Știri auto

Vacanța de vară de anul acesta arată, cu siguranță, altfel decât cele din anii precedenți. Pentru a evita terminalele tranzitate de foarte multe persoane și avioanele pline, mulți aleg să plece cu mașina în vacanță. Un roadtrip spre vestul Europei începe cu Ungaria. Dar cât costă și unde trebuie să plătești vinieta pentru Ungaria?

Pentru a putea circula în Ungaria, șoferii trebuie să achiziționeze o vinietă. Autorizația de utilizare a drumurilor trebuie achiziționată înainte de a intra pe un tronson taxabil. Acestea nu au valabilitate retroactivă.

Pentru a se asigura că utilizează drumurile în mod legal, la achiziționarea vinietei, șoferul trebuie să fie atent la numărul de înmatriculare, codul de țară, categoria de vehicule și perioada de valabilitate a vinietei.

Cât trebuie să plătești pentru vinietă în Ungaria?

Costul vinietei depinde de categoria vehiculului și de perioada în care acesta va circula pe rețeaua de drumuri care se utilizează exclusiv contra cost și care măsoară 1380 de kilometri.

Există astfel cinci categorii de vehicule și cinci tarife diferite pentru fiecare perioadă de timp. Categoria D1 este rezervată motocicletelor și autovehiculelor de până la 3,5 tone. O vinietă valabilă pentru oo perioadă de 10 zile pentru această categorie costă 2.975 de forinți (aproximativ 8,40 euro).

Autorizația de circulație va fi valabilă începând cu ziua indicată de comparator și pentru încă 9 zile consecutive, până la ora 24:00 a celei de-a zecea zi.

Tichetul de control primit odată cu achiziționarea vinietei sau mesajul de confirmare trebuie păstrate pentru o perioadă de 2 ani de la ultima zi de valabilitate a vinietei.

Vinieta se poate achiziționa de la ghișeul din vamă, de la o benzinărie din România sau din Ungaria, online sau direct cu telefonul prin aplicația TPark, disponibilă pentru Android și iOS.

Vinieta Ungaria
Sursă: vinieta-ungaria.ro
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TPark



Comentarii
Inchide