Cât costă și unde trebuie să plătești vinieta în Bulgaria

Autor: Elena Luchian 07 iul. 2020 Știri auto
Cât costă și unde trebuie să plătești vinieta în Bulgaria

Pentru a putea conduce pe drumurile publice din Bulgaria, ai nevoie de vinietă. Cât costă și unde trebuie să o plătești?

Fie că te oprești într-o stațiune de pe malul Mării Negre din Bulgaria, fie că vrei să călătorești mai departe, către Grecia, dacă ești cu mașina, trebuie să achiziționezi o vinietă.

Vinieta poate fi achiziționată la ghișeul amplasat imediat după trecerea graniței și este valabilă din momentul achiziționării. Există însă și metode noi, mai rapide. Vinieta se poate cumpăra și online, pe site-ul https://web.bgtoll.bg/ (selectați limba română din meniu, dreapta-sus). Vinieta electronica poate fi achiziționată și cu ajutorul unei aplicații descărcate pe mobil, dar și de la terminalele cu autoservire amplasate în benzinării. Acestea pot fi găsite pe întreg teritoriul Bulgariei.

Dacă decideți să achiziționați o vinietă prin transfer bancar, trebuie să știți că aceasta va fi activată abia după trei zile lucrătoare, potrivit site-ului Ministerului Afacerilor Externe. Taxa de drum pentru Bulgaria poate fi achitată și cu 30 de zile înainte de data initială a valabilității ei.

Nu mai este necesară lipirea vinietei pe parbriz.

Cât costă vinieta în Bulgaria?

Există mai multe tipuri de viniete în funcție de perioada în care șoferii vor circula pe drumurile din Bulgaria. Astfel, se poate achiziționa una doar pentru weekend, care este valabilă de vineri, ora 12:00, până duminică, ora 23:59.

Cei care aleg să rămână o săptămână în stațiunile de la sud de Dunăre, vor achita 15 de leva, echivalentul a 37 de lei. În cazul în care perioada este, de exemplu, de 10 zile, puteți achiziționa două viniete cu perioadă de valabilitate de câte o săptămână sau – în funcție de perioada aleasă – puteți apela la o vinietă de o săptămână și la o vinietă de weekend.

  • 1 săptămână – 15 leva (37 lei);
  • 1 lună – 30 Leva (74 de lei);
  • 3 luni – 54 Leva (132 de lei);
  • 1 an – 97 Leva (238 de lei);
  • 1 weekend – 10 Leva (25 de lei).
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide