Cât costă SUV-ul SsangYong Tivoli Grand în România, alternativa perfectă la Dacia Duster

Autor: Adrian Somai 24 ian. 2023 Știri auto

SsangYong Tivoli Grand este un nume care la prima vedere s-ar putea să nu îți spună prea multe, în special dacă nu ești interesat foarte tare de segmentul SUV-urilor accesibile din punct de vedere financiar. Este însă o variantă excelentă de luat în seamă pentru cei care își doresc altceva în afară de Dacia Duster.

Este un SUV bine echipat din punct de vedere tehnic, cu un interior destul de spațios și cu un raport calitate – preț foarte bun. Astfel, nici nu este de mirare că s-a transformat într-un concurent puternic pentru Dacia Duster pe acest segment de piață.

Se laudă cu un portbagaj extrem de generos, de 720 de litri, acesta fiind și unul dintre punctele forte cu care atrage un număr considerabil de clienți. Materialele folosite la interior de constructorul coreean sunt de calitate, astfel că la prima vedere nici nu ai spune că este un model din zona de jos a prețurilor din segment. Așadar, o alternativă foarte bună pentru clienții care își doresc un model similar cu SUV-ul nostru autohton.

Raport calitate – preț excelent

SsangYong Tivoli Grand are un preț de listă pe piața locală din țara noastră de 20.490 de euro, cu toate taxele incluse. Este echipat cu o unitate de motorizare pe benzină GDI cu capacitate de 1.5 litri, capabilă să dezvolte o putere de 163 de cai și un cuplu maxim de 280 Nm, atunci când este alăturat unei cutii manuale cu șase trepte. În cazul în care optezi pentru o transmisie automată (+1.600 de euro la prețul inițial), tot cu șase rapoarte, cuplul maxim va fi de doar 260 Nm.

Cei de la SsangYong s-au dovedit a nu fi deloc zgârciți atunci când a venit vorba despre echiparea de bază Style, incluzând aici o serie întreagă de dotări demne de luat în seamă la capitolul siguranță: sistem Start-Stop, suspensie față McPherson, sistem automat de frânare de urgență, asistență la pornirea în rampă, asistență activă la frânare, sistem de recunoaștere a indicatoarelor, asistent monitorizare a oboselii șoferului.

Tot din echiparea de bază Style mai fac parte și următoarele: pilot automat, computer de bord cu afișaj LCD de 3.5 inci, volan reglabil pe patru direcții, geamuri față și spate acționate electric, închidere centralizată, lunetă cu încălzire, climatizare manuală, tapițerie din material textil, banchetă spate rabatabile și așa mai departe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide