SsangYong își schimbă numele. Ce denumire va purta producătorul coreean

Autor: Ionuț Vîlciu 04 ian. 2023 Știri auto

Producătorul coreean de automobile SsangYong își va schimba de numire. Odată ce decizia va fi aprobată, numele companiei va fi schimbat în KG Mobility.

SsangYong este cel mai vechi producător auto din coreea, iar acum își va schimba numele în KG Mobility. Producătorul a fost cumpărat de KG Group, iar noul său proprietar plănuiește o schimbare de nume, scrie The Korea Herald.

Conform celor transmise de președintele KG Group, Kwak Jea-sun, producătorul va fi redenumit în KG Mobility și toate produsele sale vor primi un nou logo.

„Numele – SsangYong Motor – are o bază de fani cu amintiri bune, dar are și o imagine dureroasă”, a spus Kwak în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Jurnaliștilor Auto din Coreea la hotelul Four Seasons din Seul. „De acum, toate mașinile SsangYong purta numele de KG. Chiar și cu schimbarea numelui, istoria SsangYong Motor nu se va schimba și va avea aceleași condiții”, a adăugat el.

SsangYong capătă o nouă identitate

Pentru ca procesul de schimbare a numelui să aibă loc, producătorul de automobile va trebui să primească aprobarea în cadrul adunării generale a acționarilor pentru a-și schimba oficial numele în KG. Acest eveniment va avea loc în luna martie a acestui an. Odată ce schimbarea devine oficială, aceasta va marca sfârșitul numelui SsangYong Motor, un nume cu o istorie de 35 de ani. Kwak a spus că este nevoie de o revizuire completă, inclusiv a logo-ul mărcii și a identității sale ca brand.

Fiind unul dintre cei mai vechi producători de automobile din Coreea, SsangYong Motor a început pentru prima dată sub forma unui atelier numit Ha Dong-Hwan Motor în 1954. Compania a folosit numele Shinjin Motor și Dong-A Motor între 1967 și 1986. A devenit SsangYong Motor când a fost achiziționată de SsangYong Group în 1986.

Acum, producătorul coreean este deținut de KG Group, o companie care produce chimicale și metale. Aceasta a achiziționat un pachet de 61,86% din acțiunile SsangYong Motor pentru a deveni cel mai mare acționar al său.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide