Preț Suzuki Ignis în România. Este unul dintre cele mai apreciate SUV-uri de mici dimensiuni

Autor: Adrian Somai 21 nov. 2022 Știri auto

Suzuki este considerat un adevărat specialist atunci când vine vorba despre mașini mici și capabile, modelul Ignis fiind un exemplu foarte bun în acest sens. Ignis a apărut pentru prima dată în anul 2000, însă producția lui a fost oprită opt ani mai târziu. Constructorul japonez readuce însă în scenă numele Ignis în 2017, atunci când asistăm la lansarea unei mașini complet diferite față de ceea ce știam anterior.

Astăzi, Suzuki Ignis este un model care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind considerat unul dintre cele mai bune modele de oraș disponibile pe piață. Chiar dacă este însă inclus în categoria SUV-urilor urbane, asta nu înseamnă că Ignis nu se va descurca la fel de bine și atunci când veți părăsi orașul. Este o mașinuță cu o lungime de doar 3.7 metri și cu o masă totală de 1.330 de kilograme. Arată destul de bine, se dovedește a fi extrem de practică din toate punctele de vedere și este și accesibilă din punct de vedere financiar.

Toate sunt niște avantaje importante care merită luate în seamă de șoferii care își doresc o mașină mică, de oraș, cu care să își facă treaba atunci când au nevoie.

Cât costă cel mai accesibil Suzuki Ignis

Suzuki Ignis pornește pe piața din România de la un preț de 13.510 euro, cu toate taxele incluse. Vorbim în acest caz de versiunea Ignis Mild Hybrid 12V COOL 1.2 5MT 2WD, echipată cu o unitate cu patru cilindri capabilă să dezvolte 83 de cai putere și un cuplu maxim de 107 Nm. Viteza maximă pe care o poți atinge este de 165 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat în 12.7 secunde. Potrivit constructorului, consumul mixt este de 4.9 litri pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri.

În echiparea standard pe care o oferă constructorul nipon se regăsesc următoarele: faruri cu tehnologie LED, lumini de zi cu LED, proiectoare ceață, oglinzi retrovizoare reglabile electric, volan în trei spițe, comenzi audio pe volan, geamuri față acționate electric, mufă USB, iluminare ambientală față, ABS+EBD, ESP, sistem de asistență la pornirea din rampă, sistem de monitorizare a presiunii în pneuri, sistem Start-Stop și funcție de asistare la frânarea de urgență.

Care este cel mai scump Suzuki Ignis

Pentru aproximativ patru mii de euro în plus, șoferii interesați de un model mai performant își pot îndrepta atenția către versiunea Ignis Mild Hybrid 12V Spirit 1.2 2WD, cu transmisie automată. În acest caz, prețul de pornire este de 17.550 de euro, cu toate taxele incluse. Cifrele tehnice rămân aceleași, cu mențiunea că viteza maximă este în acest caz de 155 km/h, în timp ce pentru a accelera de la 0 la 100 km/h este nevoie de 12.4 secunde. Consumul mixt este de 5.4 litri/100 km, în regim WLTP.

Printre dotările suplimentare oferite în standard de cei de la Suzuki pentru această versiune se numără următoarele: jante din aliaj, protecții exterioare pentru aripi, oglinzi retrovizoare încălzite și cu semnalizare, comenzi pilot automat și limitator de viteză pe volan, volan cu padele, sistem acces fără cheie, aer condiționat cu reglare automată, scaune față încălzite, alertă de odihnă și sistem avertizare asupra părăsirii benzii de rulare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide