Cât de ieftin este să conduci o mașină Dacia Spring? 1.300 de kilometri parcurși cu un cost total de numai 95 de lei

Autor: Adrian Somai acum o săptămână Știri auto

Într-o perioadă în care toți șoferii se plâng de scumpirile carburanților, un șofer povestește entuziasmat cum a reușit să parcurgă nu mai puțin de 1.300 de kilometri cu un cost total de mai puțin de 100 de lei. Este vorba despre distanța București – Timișoara, tur – retur, parcursă la volanul unei mașini electrice Dacia Spring.

Șoferul povestește pe un forum al posesorilor de autoturisme electrice Dacia Spring că pentru început și-a încărcat mașina gratuit în București, după care s-a abătut de la traseu pentru a încarca încă o dată gratis în Curtea de Argeș. Asemenea abateri de la traseu ar putea fi destul de deranjante pentru mulți șoferi care se grăbesc să ajungă la destinație, însă cel care ne povestește această experiență extra-urbană la volanul unui Dacia Spring spune că nu a avut niciun fel de problemă din acest punct de vedere.

La întoarcere, nereusind să mai ajungă în timpul programului, a ales stațiile Enel X din Sibiu, Pitești și din Deva pentru a încărca. În postarea sa de pe forum, șoferul mai spune că și-a făcut un abonament lunar de 140 de lei la Enel X pentru 120 kW, din care pentru acest drum a utilizat 81 kW.

Consum de 11.5 kW pentru 100 kilometri

Cu aproximativ 200 de kilometri parcurși în și în jurul Timisoarei, șoferul susține că în total a parcurs aproape 1.300 de kilometri în această aventură. Lăsând la o parte încărcările despre care am pomenit în rândurile anterioare, toate celelalte au fost gratuite – în București, Timișoara și în Curtea de Argeș.

Consumul Dacia Spring în această aventură prin țară a fost de 11.5 kW pentru parcurgerea unei distanțe de 100 de kilometri. Încercând să dea și mai multe explicații pentru cei care își doresc să plece la drum lung la volanul unui astfel de model electric, șoferul mai spune că viteza medie cu care s-a deplasat a fost de 65.2 km/h, în timp ce pe autostradă a mers cu 92 km/h.

Sursa: Gandul 


Sursa foto: FacebookComentarii
Inchide