Cât de mult ajută la consum modul ECO. Iată ce spune Toyota

Autor: Ionuț Vîlciu 09 iun. 2023 Știri auto

Un studiu realizat de Toyota arată că putem scădea nivelul de noxe mai ușor decât am putea crede. Soluția ar consta în conducerea mașinilor în modul Eco.

Normele de poluare devin din ce în ce mai stringente. Nu suntem departe de Euro 7, iar producătorii încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru a eficientiza mașinile și pentru a reduce noxele produse de motoarele cu ardere internă.

Toyota a realizat un studiu pe baza acestui lucru. Compania a adunat câțiva oameni din cadrul organizației și, împreună cu familiile lor, ei au fost instruiți cum să folosească mașinile în cel mai eficient mod. Asta a însemnat că vor folosi modul Eco.

Pentru mașinile hibride sau plug-in hybrid, acest lucru va însemna că vor merge cât mai mult pe energia electrică stocată în baterii. În cazul mașinilor convenționale, acest buton ECO le va trece în cel mai eficient mod cu putință, pentru cea mai bună economie de carburant și noxe cât mai scăzute.

Cât de mult ajută modul ECO și ce spun datele de la Toyota?

Folosind acest mod, cei implicați în studiu au parcurs 400.000 mile (aproximativ 645.000 km). După efectuarea acestor teste, au comparat valorile emisiilor cu cele obținute în modul Normal, Standard sau alte asemenea.

În urma testelor relevă că a fost economisit carburant în valoare de 18.304 dolari americani (circa 17.000 euro). Economia de combustibil a fost de 19,2 tone. Cât despre reducerea emisiilor de CO2, aceasta poate fi comparată cu beneficiile aduse de 748 de copaci timp de 10 ani. Au fost scutite 45.235.623 de grame de CO2, adică peste 45 de tone.

Cel mai important beneficiu a fost înregistrat pe mașinile echipate cu motoare convenționale. Emisiile de CO2 au scăzut cu 26%, la fel și consumul de combustibil. La hibride, reducerea a fost de 4%, sistemele de propulsie funcționând deja într-un mod destul de eficient, care ajută la reducerea poluării.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide