Cât de sigur este Volkswagen ID.3 într-un impact? Ce arată testele Euro NCAP – VIDEO

Autor: ProMotor 21 oct. 2020 Știri auto

Noul Volkswagen ID.3 a participat la testul de siguranță Euro NCAP (European New Car Assessment Program), iar cu această ocazie a obținut cel mai mare scor posibil: cinci stele din cinci.

Primul model care se bazează pe noua platformă MEB a Grupului Volkswagen a primit calificative bune la toate criteriile: pentru protecția ocupanților adulți, a copiilor, a pietonilor, precum și pentru sistemele sale de asistență de siguranță.

„Acesta este un mare succes pentru întreaga noastră echipă care a lucrat la modelul ID.3”, spune dr. Frank Welsch, membru al consiliului de administrație al mărcii Volkswagen responsabil cu dezvoltarea. „Un nivel ridicat de siguranță în vehiculele noastre este întotdeauna foarte important pentru noi și, prin urmare, a fost încorporat în conceptul MEB încă de la început. ID.3 demonstrează în mod impresionant acest lucru cu cele 5 stele”.

Volkswagen ID.3 oferă siguranță de cinci stele

Evaluarea protecției ocupanților adulți se bazează pe factori care includ impactul frontal și impactul lateral. Pe baza acestor teste și a unei evaluări a măsurilor luate în ceea ce privește salvarea și extragerea promptă și sigură, a fost stabilit un nivel de protecție de 87% pentru șofer și pasageri din ID. Un nivel de protecție de până la 89% a fost atestat pentru copii.

În plus față de protecția ocupanților, Euro NCAP examinează, de asemenea, cât de bine lucrează sistemele automate de frânare de urgență (AEB), și cum pot proteja pietoni și bicicliști în cazul unei coliziuni iminente (protecție 71%).

Unul dintre aspectele pozitive ale lui ID.3 este că toate variantele de echipare sunt dotate cu asistentul de păstrare a benzii „Lane Assist” și asistentul la frânarea de urgență „Front Assist” ca standard.

Pentru prima dată la Volkswagen, există o caracteristică cunoscută sub numele de airbag central pentru scaunele din față. Acesta împiedică contactul dintre capul șoferului și al pasagerului din față în cazul unei coliziuni laterale.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide