Autonomie record pentru un Volkswagen ID.3. O călătorie din Germania în Elveția cu o singură încărcare – VIDEO

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2020 Mașini electrice

Noul Volkswagen ID.3 a stabilit primul record: Mașina electrică a acoperit cei 531 de kilometri de la Zwickau (Germania) la Schaffhausen (Elveția) cu o singură încărcare.

Oficial, modelul are o autonomie de până la 420 de kilometri (WLTP). Această limită a fost depășită cu peste 100 de kilometri – o creștere de 26%. Vehiculul face parte dintr-o serie de producție ID.3 1st Pro Performance cu o baterie de 58 kWh construită la fabrica de mașini electrice din Zwickau, landul Saxonia.

Traseul spre Elveția a constat în totalitate din drumuri publice și autostrăzi, trecând prin orașe precum Bayreuth și Ulm. Vehiculul a fost condus spre acest record de Felix Egolf, originar din Elveția.

Termenul „hypermiling” este originar din SUA și se referă la conducerea unui vehicul de serie, cu tehnici care să maximizeze eficiența și să reducă la minimum consumul.

Volkswagen ID.3 1st Pro Performance are o baterie de 58 kWh și 204 CP

În afară de tehnologia de la bord, cursa record a depins mai ales de un stil de conducere economic. Felix Egolf a apăsat cu moderație accelerația și a lăsat mașina să facă „coasting”. Greutatea, pe de altă parte, nu a fost ideală: greutatea suplimentară a cameramanului, plus echipamentele tehnice au dus sarcina totală la aproximativ 250 de kilograme.

În plus, consumatorii auxiliari, cum ar fi navigația, luminile de zi, radioul și ventilația au funcționat temporar sau permanent. Cu toate acestea, consumul de energie a fost de doar 10,9 kWh / 100 km. Gradul de consum standardizat al lui ID.3 este de 15,4-14,5 kWh / 100 km.

ID.3 a făcut 44 la sută din călătoria record pe autostrăzi și 56 la sută pe drumuri naționale

Viteza medie a fost de 56 km / h. Felix Egolf a finalizat călătoria de la Zwickau la Schaffhausen în aproximativ nouă ore. Vehiculul care a înregistrat recordul a fost un exemplar ID.3 de culoare manganese grey 1st Pro Performance cu o baterie de 58 kWh și 204 CP.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide