Cât de stabil este, de fapt, noul Renault Arkana? Spaniolii l-au pus la grea încercare

Autor: Promotor 10 mai 2021 Știri auto

Renault Arkana a ajuns în Europa și a atras atenția. Spaniolii l-au pus deja la grea încercare pentru a vedea cât este de stabil în situații extreme. Arkana la Testul Elanului.

GALERIE FOTO

Spaniolii au testat versiunea cu 140 de cai putere și sistem micro-hibrid, cu transmisia automată EDC. Mașina vine cu linia de echipare de top, R.S. Line. Modelul de test poartă jante de 18 inci și anvelope Kumho.

Prima probă se desfășoară la o viteză de 77 km/h. Prima a fost și cea mai bună de pe parcursul testului. Cel aflat la volan a remarcat reacțiile sigure ale mașinii. Direcția a fost precisă, iar suspensia a reacționat foarte bine pe parcursul manevrei și a contracarat mișcările caroseriei în virajele abordate sportiv. ESC-ul nu a fost deloc intruziv și nu a redus viteza prea mult.

În momentul maxim de înclinare, roata dreapta spate s-a ridicat câțiva centimetri de la sol. Dar nicio secundă, acest lucru nu i-a dat motive de îngrijorare celui aflat la volan.

Spaniolii amintesc că, în același test, Renault Kadjar a rămas cu toate roțile pe sol.

La viteze mai mari, Renault Arkana nu a efectuat corect manevrele, dar nu s-a dovedit a fi instabil la schimbările bruște de direcție.

“Arkana este unul dintre cele mai bune SUV-uri din acest segment la Testul Elanului”, au concluzionat spaniolii, impresionați de cât este de stabil modelul.

Renault Arkana, stabil în Testul Elanului. Cum se descurcă la slalom?

Mașina s-a comportat exemplar și la proba de slalom la care a fost supusă pe asfaltul nou al circuitului improvizat. “Aproape că uiți că este vorba despre o mașină cu gardă mare la sol, pentru că ruliul este moderat, iar modelul schimbă direcția cu o precizie bună”, susțin cei de la km77.com.

Cu două săptămâni în urmă, Dacia Spring și Dacia Sandero Stepway au trecut și ele cu bine probele la care au fost supuse de către spanioli.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide