Cât plătește Poliția Capitalei ca să-și asigure mașinile?

Autor: Elena Luchian 10 nov. 2020 Știri auto

Poliția Capitalei tocmai și-a asigurat mașinile. Cât plătesc oamenii legii pe RCA-ul autospecialelor cu girofar?

GALERIE FOTO

Poliția Capitalei a semnat un contract de asigurare a autospecialelor cu Fast Brokers – Broker de Asigurare, câștigătorul licitației lansate de instituție. Astfel, statul va plăti 1,275 de milioane de lei pe o perioadă de 24 de luni. Suma este mai mică decât valoare primei anterioare de asigurare, cotată la 2,05 milioane de lei, scrie site-ul FloteAuto.

Poliția avea nevoie de un contract de asigurare pe o perioadă de 2 ani. Potrivit anunțului de participare la licitație, era vorb despre minimum 140 de asigurări RCA și maximum 3.792 de asigurări RCA.

Doi ofertanți au intrat în cursa pentru asigurarea mașinilor de poliție. Principalul criteriu de atribuire a fost prețul, acesta având o cotă de 90%. Cuantumul garanției pentru participare a fost, potrivit Poliției, în valoare de 10.252,68 de lei.

Ce mașini intră în flota folosită de Poliția Capitalei?

Poliția Capitalei își va reînnoi flota anul acesta. Astfel, pe mâinile polițiștilor vor ajunge 6.744 de autovehicule noi, toate produse la uzina Dacia de la Mioveni. Este vorba despre 3.360 de unități Dacia Logan, 3.382 de unități Dacia Duster și 2 unități Dacia Dokker.

Acestea vor fi echipate cu sisteme acustice și vizuale de avertizare. Noile modele vor avea și aer condiționat, o dotare care lipsea din echiparea vechilor mașini ale poliției.

Noile Dacia Logan de poliție. Ce dotări noi au autospecialele?

Polițiștii au primit mașini noi anul acesta. Noile autospeciale de poliție Dacia Logan au motorul 0,9 TCe pe benzină, care dezvoltă 90 de cai putere. Unitățile Dacia Duster vin cu motorul turbo de 1,33 litri pe benzină cu 150 de cai putere și tracțiune integrală.

De anul acesta, polițiștii au mașini cu aer condiționat și servo-direcție, dotări care le lipseau vechilor autospeciale din 2006. Singura dotare specială la bordul noilor mașini este telecomanda prin care oamenii legii pot comanda mijloacele de avertizare acustică și vizuală.

În portbagaj apare un dispozitiv de oprire forțată a vehiculelor în acțiunile de urmărire. Astfel de cuie se amplasează pe carosabil, în fața mașinilor pe care polițiștii vor să le oprească.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide