Ce se află în portbagajul unei mașini de poliție? Un polițist își prezintă autospeciala Dacia Logan

Autor: Promotor 31 aug. 2020 Știri auto

Poliția Română și-a primit noile mașini. Acestea vin cu echipamente noi, care le simplifică misiunea oamenilor legii. Dar ce se regăsește în portbagajul unei mașini de poliție? Un polițist își prezintă autospeciala Dacia Logan.

GALERIE FOTO

Noile mașini de poliție Dacia Logan sunt în versiune 0.9 TCe cu 90 de cai putere. Acestea înlocuiesc autospecialele primite de polițiști în anul 2006. Polițistul Tavi Perțea prezintă noile mașini.

Pentru cei care i-au reproșat Poliției Române că noua colantare nu include și steagul României, acesta prezintă tricolorul aflat discret pe aripile față ale autospecialei. Emblema Poliției Române se află la baza montantului spate.

Spre deosebire de autospecialele din 2006, noile Dacia Logan de poliție au, în sfârșit, servo-direcție și aer condiționat.

Singura dotare specială la bord este telecomanda pentru controlul mijloacelor de avertizare acustică și vizuală.

Ce e în portbagajul unei Dacia Logan de poliție?

Polițiștii s-au bucurat când și-au primit noile mașini. Acestea au venit la pachet cu o serie de accesorii care îi ajută în misiuni. Oamenii legii au primit dispozitive de oprire forțată a mașinilor. Cuiele se pun pe carosabil în fața mașinilor pe care oamenii legii vor să le blocheze.

“Nu contează câți cai putere are autoturismul pe care îl urmărim, nu contează dacă e BMW, Mercedes sau Audi ultimul tip. Cu acest Logan de 0,9 te putem localiza, iar colegii așează acest dispozitiv anti-pneu pe carosabil. În momentul în care ai trecut peste el, toate cauciucurile îți sunt sparte astfel încât să nu-ți mai poți continua deplasarea.”

Polițistul avertizează: “Mulți bombardieri își vor revizui comportamentul după 2-3 opriri în trafic cu un astfel de dispozitiv!”

În portbagajul unui Logan de poliție se mai află pistolul radar TruCam și aparatul etilotest. Acesta din urmă a fost în dotarea autospecialelor Logan MCV, care au fost date la casat și a fost păstrat când polițiștii au primit noile mașini.

Două veste anti-glonț și anti-înjunghiere se mai regăsesc în portbagaj. Fiecare polițist de la Brigada Rutieră o are.

Triunghiurile reflectorizante primite de fiecare echipaj ajută la delimitarea zonei accidentelor, în mod special pe timp de noapte.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide