Cătălin Drulă: „Podul de la Brăila nu va rămâne muzeu!”

Autor: David Andrei 28 mai 2021 Știri auto

“Podul de la Brăila nu va rămâne muzeu!”, susține Ministrul Transporturilor. Cătălin Drulă anunță că de acum poate începe construcția drumurilor de legătură.

GALERIE FOTO

“Am eliminate și ultimul blocaj. A fost emisă autorizația de construire pentru ultimii 15 km de drumuri de legătură cu Podul de la Brăila”, este anunțul făcut de Ministrul Transporturilor pe pagina sa de Facebook. Autorizația pentru primii 6 kilometri fusese emisă pe 4 martie.

Cătălin Drulă a fost cel care a tras semnalul de alarmă la început de mandat. “Există riscul ca Podul să rămână muzeu”, spune atunci ministrul. În ciuda faptului că podul era în lucru, nu existau încă autorizații de construcție pentru rumurile de legătură.

“Azi am făcut un mare pas către evitarea scenariului […] ȘI O VESTE FOARTE BUNĂ”, adaugă Drulă cu litere mari de tipar: “Avem promisiunea constructorului că podul NU va rămâne . La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10 km din drumurile de legătură, respectiv relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin), astfel încât podul să poată fi deschis traficului din prima zi.

Săptămâna trecută a început și ridicarea platformei de lucru a podului suspendat. Două luni și jumătate ar trebui să urmeze această operațiune. În această etapă vor fi ridicate cele două cabluri principale de oțel, care vor susține tăblierul.

Podul de la Brăila în cifre

Podul aflat acum în construcție va reprezenta conexiunea dintre Moldova, Muntenia și Dobrogea. Structura podului va fi conectată la rețeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila și de drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin, cu o lungime de peste 4 kilometri. Drumul principal se va întinde pe o distanță de 19 kilometri.

Podul va avea o lungime totală de 2 kilometri. construcția va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri.

Cele două cabluri menționate de ministrul Drulă cântăresc împreună aproximativ 6,7 tone. Fiecare dintre cele două are o lungime de 2 kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide