Captură record de catalizatoare furate: 250 de bucăți în valoare de 750.000 de dolari

Autor: ProMotor 16 mart. 2021 Știri auto

Poliția din Los Angeles a recuperat 250 de catalizatoare în valoare de aproximativ 750.000 de dolari.

Alături de piesele auto, ancheta a avut ca rezultat 19 arestări și recuperarea a 100.000 de dolari, precum și confiscarea unei arme cu numere de serie șterse.

Răspunzând numeroaselor plângeri privind furturile de convertoare catalitice, echipa poliție a descins în patru locații din orașul Los Angeles.

În Los Angeles furturile de catalizatoare au crescut în pandemie cu peste 400%

Multe surse raportează că furturile au crescut la nivel național în timpul pandemiei. Explicația ar fi că multe mașini au stat în parcare o perioadă îndelungată, iar asta a reprezentat o oportunitate pentru hoți. Presa americană raportează că furturile de catalizatoare nu au crescut doar în SUA, ci și în Canada.

Convertoarele catalitice sunt destul de simplu de furat și pot fi valorificate rapid. Acestea conțin combinații de metale prețioase extrem de valoroase, inclusiv platină, paladiu și rodiu.

Catalizatoarele sunt simplu de furat

Pe unele mașini, cum ar fi SUV-urile și pickup-urile, hoții se pot strecura cu ușurință sub vehicule și pot scoate catalizatorul fără a fi nevoie să ridice mașina. Au nevoie doar de un flex cu acumulator, iar în maximum 5 minute pot să-l dea jos de pe mașină și să plece cu el.

Și în România furtul de catalizatoare a ”explodat”. În acest an s-a raportat furtul unui catalizator chiar de pe o mașină care aparținea Poștei Române.

Modul de operare al hoților de catalizatoare

Conform oamenilor legii, hoții acționează în grup format din cel puțin trei persoane. O persoană taie efectiv piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Santa Clarita Valley Sheriff's Station / Facebook



Comentarii
Inchide