Dubă a Poștei Române, prădată de hoți. Au avut nevoie de 3 minute ca să fure catalizatorul

Autor: ProMotor 26 feb. 2021 Știri auto

Hoții de catalizatoare au acționat săptămâna aceasta în Constanța. Cel mai recent caz de acest fel a fost înregistrat pe 24 februarie.

Polițiștii din cadrul Secției 5 de Poliție Constanța au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că, persoane necunoscute ar fi sustras catalizatorul unei autoutilitare, care se afla parcată pe raza municipiului Constanța.

Autoutilitara Poștei Române se afla parcată în zona Gării CFR

Cu ocazia cercetării la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, iar la acest moment cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea faptei.

Intră în GALERIA FOTO

Un alt caz asemănător a fost înregistrat zilele trecute, când polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al I.P.J. Constanța au identificat doi bărbați, de 20, respectiv 34 de ani, bănuiți de comiterea unei fapte de tentativă la furt calificat.

Potrivit polițiștilor, în noaptea de 14 spre 15 februarie a.c., în jurul orei 03.00, aceștia ar fi încercat să sustragă catalizatorul unui vehicul parcat pe o stradă din municipiul Constanța, în timp ce un alt bărbat, de 20 de ani, ar fi înlesnit comiterea faptei, prin aceea că ar fi păzit locul, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la tentativă la furt calificat.

Operațiunea de extragere a catalizatorului durează trei minute, iar anumite furturi sunt date la comandă

Conform oamenilor legii, hoții acționează în grup format din cel puțin trei persoane. O persoană taie efectiv piesa montată pe mașină cu ajutorul unui flex cu acumulator, o altă persoană stă de pază, pe când o a treia persoană așteaptă într-o mașină parcată în apropiere, cu motorul pornit pentru o scăpare cât mai rapidă.

În mediul online există numeroase anunțuri privind achiziționarea de catalizatoare uzate. Un gram de platină costă aproximativ 160 de lei. Un gram de paladiu se vinde cu aproximativ 290 de lei.

Sursă: ziuaconstanta.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: captură stirileprotv.ro



Comentarii
Inchide