Câți bani alocă Primăria Capitalei pentru infrastructură în 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 16 ian. 2023 Știri auto

Primarul general al Capitalei propune ca în acest an să fie alocate câteva sute de milioane de lei pentru proiectele de infrastructură rutieră.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, propune anul acesta alocarea a 65 de milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea. Alte 55 de milioane de lei pentru Pasajul Doamna Ghica, 14 milioane de lei pentru etapa II din străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu și circa 65 de milioane pentru reabilitarea liniilor de tramvai, scrie Hotnews.ro.

Nicușor Dan a propus alocarea a 65 de milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea la două benzi pe sensul de circulație. Pe lângă aceasta, ar trebui să fie construite o linie de tramvai, trotuare și piste pentru biciclete. La Prelungirea Ghencea, Primăria Capitalei aproape a finalizat tronsonul II din proiect, între strada Brașov la Râul Doamnei. Mai sunt de amenajat doar spațiile verzi și de turnat stratul de uzură. Lucrările pentru linia de tramvai au fost amânate. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat recent că anul acesta vor începe lucrările pe tronsonul I, între capătul tramvaiului 41 și strada Brașov. Pe acest tronson va lucra tot Trustul de Clădiri metropolitane, compania municipală care a lucrat și la tronsonul II.

Care este bugetul pentru infrastructură în 2023?

Pentru tronsoanele III și IV, între Râul Doamnei și Șoseaua de Centură, municipalitatea va organiza o licitație pentru desemnarea unui nou constructor, a spus Nicușor Dan.

Pentru pasajul de la Doamna Ghica s-au propus 55 milioane lei. Potrivit proiectului de buget, aceștia sunt banii necesari pentru finalizarea lucrării. În ceea ce privește pasajul de la Doamna Ghica, se lucrează la montarea tablierului. Până acum a fost montat în proporție de 50%.

Pentru etapa a doua din Străpungerea Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, ceea ce va însemna lărgirea la 3 benzi pe sens a străzii Iuliu Hațeganu de la pasajul de la Nicolae Grigorescu până la Șoseaua Vitan Bârzești, Nicușor Dan a propus alocarea a 14 milioane de lei. Valoarea estimată a proiectului ajunge la suma de 134 de milioane.

Nu în ultimul rând, există planuri și pentru liniile de tramvai degradate. Nicușor Dan a propus alocarea a circa 65 milioane lei pentru acest lucru. Este vorba despre circa 50 de kilometri de linie de tramvai, care se află în stare avansată de degradare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide