Câți dintre clienții City Insurance rămași fără RCA au încheiat o nouă poliță de asigurare

Autor: Mihai Morcovescu 25 mai 2022 Știri auto

Polițele RCA City Insurance nu mai sunt valabile începând cu data de 12 mai 2022, iar românii s-au grăbit să încheie o nouă asigurare. În cele două săptămâni scurse de la expirarea acestui termen doar 80% dintre cei care aveau astfel de polițe și-au reînnoit asigurarea la o altă companie.

Doar 80% dintre foștii asigurați City Insurance au încheiat noi polițe

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Ca urmare a falimentului City Insurance, începând cu data de 12 mai 2022, 495.642 de polițe RCA și-au încetat „ex lege” valabilitatea. Posesorii acestor polițe sunt obligați să încheie o nouă poliță RCA la altă societate de asigurări autorizată.

În acest fel pot beneficia în continuare de protecția oferită de asigurare. Practic, ei evită în acest fel să primească amenzi din partea Poliției Rutiere. De asemenea, reduc la zero riscul de a suporta prejudiciile rezultate din accidentele de care ar putea fi făcuți răspunzători, informează Economica.net.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) a monitorizat procesul de încheiere a unor noi polițe. A fost luată în considerare o perioadă relevantă, de cel puțin 10 zile, pentru a se vedea în ce măsură foștii asigurați City Insurance au încheiat o nouă poliță la o altă companie autorizată.

Conform cifrelor publicate de BAAR, în primele patru zile după expirarea acestor polițe, peste 336.000 de asigurați și-au reînnoit poliția RCA. Aceasta reprezintă un grad de reînnoire din totalul polițelor expirate de 68%.

La data de 24.05.2022 a fost efectuată o nouă analiză. Aceasta indică o creștere la 80% a procentajului polițelor reînnoite și raportate către baza de date AIDA . Restul de 104.359 de deținători de automobile nu își reînnoiseră polițele RCA City Insurance.

BAAR face o precizare importantă care îi vizează pe foștii asigurați City Insurance care nu au încheiat noi polițe RCA. Dacă vor produce un accident, nu vor beneficia de protecția asigurării RCA. În plus, vor trebui să acopere prejudiciile pe care le vor provoca terților.

Sursa: Economica.net

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide