Câțiva polițiști de la Rutieră, cercetaţi de DNA pentru luare de mită. Ei primeau produse alimentare

Autor: ProMotor 31 aug. 2020 Știri auto
Câțiva polițiști de la Rutieră, cercetaţi de DNA pentru luare de mită. Ei primeau produse alimentare

Patru agenţi de de la Poliţia Rutieră din Iaşi sunt cercetaţi penal de procurorii anticorupţie pentru că au luată mită. Ei primeau produse alimentare de la patronul unui restaurant şi, în schimb, îi „protejau” pe şoferii localului respectiv, anunţă Mediafax.

Doi dintre agenţii de poliţie au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată. De asemenea, anchetatorii l-au reţinut şi pe patronul restaurantului care le livra mâncare poliţiştilor şi o altă persoană, care a fost complice la faptele penale. De asemenea, au fost puşi sub control judicar ați doi agenți de poliție.

„În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de poliţist la Biroul Rutier Iaşi, inculpatul Barabaş Nicolae Robert, în baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata şi sancţiona contravenţiile comise de aceştia sau eventualele contravenţii pe care aceştia le-ar săvârşi sau/şi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde.

În perioada august – octombrie 2019, inculpatul Crenganiş Felix Nelu, agent de poliţie la Serviciul permise şi înmatriculări Iaşi, ar fi pretins şi primit, prin intermediari de la directorul aceluiaşi restaurant, produse alimentare şi sume de bani în schimbul cărora ar fi dispus confecţionarea şi ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, a unor plăcuţe de înmatriculare pentru autoturisme deţinute de restaurant, dar şi pentru a elibera pe viitor, plăcuţe în condiţii similare”, conform unui comunicat al DNA publicat de Mediafax.

Favoruri pentru obținerea permisului auto

De asemenea, Crenganiş ar fi cerut şi primit de la o persoană, în două situaţii, suma de 350 de euro şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promiţându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciul permise şi înmatriculări Iaşi, astfel încât persoana să promoveze proba practică examenelor de obţinere a permisului auto categoria C şi ulterior examenele pentru categoria E.

Totodată, directorul restaurantului ar fi condus autoturisme fără permis de conducere în trei situaţii, ultimul act fiind săvârşit în cursul zilei de miercuri, când s-ar fi prezentat, la percheziţiile efectuate în cauză, la volanul unui autoturism, deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera / Facebook



Comentarii
Inchide