Câțiva polițiști din Franța, atacați de hoții români care au furat catalizatoare

Autor: Daniel Samoilă 09 dec. 2021 Știri auto
Câțiva polițiști din Franța, atacați de hoții români care au furat catalizatoare

Mai mulți polițiști din Franța au fost atacați cu polizorul de hoții români care furau catalizatoare dintr-un garaj.

Doi bărbați, în vârstă de 38 și 48 de ani, au fost surprinși de oamenii legii din Franța în timp ce sustrăgeau catalizatoare. În momentul în care au fost observați de polițiști, bărbații au încercat să-i sperie pe oamenii legii cu un polizor.

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în orașul francez Draguignan. Hoții au încercat și să fugă, dar au fost prinși de oamenii legii.

Cei doi au fost condamnați la patru, respectiv opt luni de închisoare pentru tentativă de furt calificat. De asemenea, cei doi au interzis să mai intre în Franța timp de cinci ani, potrivit Adevărul.ro.

De ce se fură catalizatoarele auto

Hoții fură catalizatoarele pentru că sunt piese foarte scumpe și conțin cantităţi mici de aur şi platină.

Hoții de catalizatoare acționează de regulă în parcările de reședință sau pe alei întunecate, însă unii dintre ei sunt atât de nesăbuiți încât urmăresc clienții în parcările centrelor comerciale sau ale hipermaket-urilor și fură catalizatoarele de pe vehiculele acestora în timp ce proprietarii lor se află la cumpărături.

Vizate sunt în special mașinile cu gardă la sol mai mare, așa cum sunt SUV-urile, MPV-urile sau pick-up-urile deoarece hoților le este mult mai ușor să se bage sub acestea atunci când sunt parcate și să taie catalizatorul cu flexul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide