Ce a pățit un canadian surprins de polițiști dormind la volanul unei Tesla

Autor: George Cristea 18 sept. 2020 Știri auto

Un canadian a fost surprins de polițiști dormind la volanul unei Tesla în timp ce mașina rula pe autostradă cu 150 km/h. Evenimentul s-a petrecut în luna iulie, dar poliția canadiană a făcut public evenimentul abia acum.

Intră în Galeria FOTO

Polițiștii canadieni au anunțat joi că un bărbat care a fost surprins dormind la volan pe data de 9 iulie este acuzat de depășirea vitezei legale și conducere periculoasă. Acesta a fost surprins pe o autostradă din Alberta în timp ce mașina sa, o Tesla Model S, rula pe Autopilot cu o viteză de circa 150 km/h. Potrivit Poliției din Alberta, un cetățean i-a alertat pe polițiști după ce a văzut o mașina care mergea cu viteză excesivă.

„Mașina părea să se conducă singură și rula cu peste 140 km/h. Ambele scaune din față erau complet rabatate, iar cei doi ocupanți ai mașinii păreau că dorm”, se arată într-un raport al polițiștilor. Imediat ce polițiștii au pornit girofarurile, însă, Tesla Model S a accelerat la 150 km/h. Limita de viteză pe autostrăzile din Canada este de 110 km/h.

Cum a fost pedepsit un canadian surprins dormind la volanul unei Tesla Model S

Șoferul, un tânăr de 20 de ani din provincia vecină British Columbia a fost amendat pentru viteză și i-a fost suspendat permisul timp de 24 de ore pentru conducere sub influența oboselii (da, se pare că o astfel de contravenție există în legislația canadiană). Ulterior, polițiștii l-au acuzat pe șofer și pentru conducere periculoasă (care este infracțiune în legislația canadiană), tânărul urmând să apară în fața unui judecător în decembrie.

Înmulțirea mașinilor cu capabilități de conducere autonomă, în special cele produse de Tesla, a ridicat probleme autorităților în adaptarea legislației și determinarea siguranței sistemelor automatizate de la bord. Numeroase cazuri au fost semnalate, pe toate meridianele lumii, de șoferi care nu erau atenți la drum în timp ce rulau cu funcția Autopilot activată.

În ianuarie, un alt canadian a fost oprit de polițiști după ce a fost văzut curățându-și dinții cu ață dentară în timp ce mașina zbura cu 135 km/h pe autostradă. Iar cu două luni în urmă, tot în Canada, o Tesla rula pe contrasens, fără să fie condusă de cineva. În Statele Unite, autoritățile investighează mai multe accidente în care au fost implicate mașinile Tesla, unele dintre ele mortale. Anul trecut, un american a fost filmat și el dormind la volanul unei Tesla.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide