Ce dotări are Duster care se vinde în America de Sud și de ce este mai ieftin decât Duster din România?

Autor: David Andrei 06 iul. 2020 Știri auto

În România, Dacia Duster are un preț de pornire de 13.600 de euro. În America de Sud însă, modelul, vândut cu logo Renault, este mai accesibil.

GALERIE FOTO

Duster se vinde în America de Sud cu logo Renault. Arată aproape la fel ca modelul construit la Mioveni, dar are o gamă de motorizare diferită și prețuri diferite față de cele cu care sunt obișnnuiți clienții români.

Astfel, un client brazilian care comandă un Duster cu logo Renault începe discuțiile pentru viitoarea sa mașină de la 74.690 de reali, adică aproximativ 12.450 de euro. Pentru că în America Latină, Duster este un Renault, modelul preia și liniile de echipare de la modelele producătorului francez. Astfel, versiunea entry level se numește Zen și vine cu aer condiționat manual și Radio MP3. Dacia Duster în echipare de bază, Essential, pornește de la 13.600 de euro și nu are aceste dotări.

Renault Duster America de Sud Romania Mercedes BMW (4)

Versiunea de top însă, Iconic, pornește de la 90.690 de reali brazilieni, echivalentul a 15.118 euro. În România, în vârful gamei se poziționează Duster cu echipare SL Orange, care costă 18.350 de euro.

Duster SCe 1.6 16v are transmisie automată CVT cu șase rapoarte. Motorul dezvoltă 120 de cai putere. Mașina poate fi comandată exclusiv cu tracțiune față. La bord, regăsim scaunele îmbrăcate în piele sintetică, în consola centrală apare un ecran tactil de 8 inci, diferit față de cel de la Dacia Duster, iar sistemul de aer condiționat se reglează automat.

Sunt dotări pe care  clienții de Dacia Duster le primesc în România începând cu nivelul de echipare Prestige, cu preț de pornire de 17.900 de euro. La noi însă, scaunele sunt îmbrăcate în piele naturală (opțional, 500 de euro) și nu în piele sintetică.

De ce este Renault Duster din America de Sud mai ieftin decât Dacia Duster din România?

Renault produce Dacia Duster și în America de Sud. De pe liniile de asamblare ale uzinei din Argentina ies Duster, Logan și Sandero, dar și Renault Scenic și Megane.

Reprezentanții grupului auto susțin că este vorba despre nu mai puțin de 770 de elemente diferite între Dacia Duster din Europa și Renault Duster din America Latină. Astfel se explică diferențele de preț.

Duster se produce în America Latină conform cerințelor impuse piețelor de acolo. Astfel, mașina nici nu prezintă airbag-uri cortină în echiparea standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide