Cum arată și cât costă Duster care se vinde la Dubai?

Autor: ProMotor 20 apr. 2020 Știri auto

Duster se vinde și la Dubai, acolo unde pe șosele fac legea mașinile de lux. Sunt doi dealeri în Emirate, care comercializează Duster-ul cu logo Renault. Cât costă și cum arată modelul care se vinde la Dubai?

GALERIE FOTO

Printre mașini ca Bugatti Veyron, Mercedes-AMG G63 6×6 sau Ferrari LaFerrari, apare la Dubai și Duster. SUV-ul cu gene românești este vândut acolo ca Renault. Dar ce are diferit?

Duster din Emirate are alte faruri, produse în Rusia. Clienții de acolo nu pot comanda geamuri fumurii. În Emirate, se pot monta folie și pe geamurile laterale din față, pentru ca ocupanții să fie protejați de soarele puternic. Pe timp de vară, temperaturile depășesc 50 de grade Celsius.

Pe lateral, Duster de Dubai nu are bandouri laterale din plastic. Mașina vine cu o roată de rezervă de dimensiuni normale, depozitată în portbagaj.

În Emirate nu este disponibilă opțiunea scaunelor încălzite, pentru că acolo, iarna temperaturile nu scad sub 12 grade Celsius. Nici funcția start&stop nu este disponibilă.

GALERIE FOTO

La bord se regăsesc ventilațiile preluate de la Renault Arkana, modelul rezervat pieței rusești, la fel și volanul. Clienții din Emirate primesc și o opțiune în plus față de cei români: motorul poate fi pornit de la distanță. E o funcție utilă în Orientul Mijlociu, pentru că astfel, cabina mașinii se poate răci înainte ca șoferul să urce la volan.

Ce preț are Duster la Dubai?

Noul Duster pornește de la 51.900 de dirhami cu TVA inclus, echivalentul a aproximativ 13.000 de euro. Este suma pentru care clientul primește mașina în versiune entry level cu motor de 1,6 litri pe benzină. În România, prețul pentru versiunea entry level, Blue dCi 115, este de 13.550 de euro.

Ce motoare sunt disponibile la Duster în Dubai?

Nouă motorizări sunt disponibile în România. În Emirate ajung doar două propulsoare ajung sub capota „SUV-ului de neoprit”, așa cum este promovat acolo modelul: este vorba despre 1.6 litri pe benzină cu 115 cai putere, transmisie CVT și tracțiune față sau unitatea de 2.0 litri pe benzină cu 135 de cai putere și 195 Nm, cuplată la o cutie automată cu patru rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală. Acesta din urmă este echipat și cu funcție de Hill Descent Control, care permite coborârea pantelor cu viteză constantă.

Sunt disponibile trei niveluri de echipare (PE, SE și LE), pe când la noi, la ora actuală, clienții pot alege una dintre cele cinci echipări (Essential, Comfort, SL BlueLine, Prestige și SL Orange).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault Emiratele Arabe Unite



Comentarii
Inchide