Ce este cu acest Duster testat în condiții extreme de iarnă în Suedia?

Autor: Mihai Morcovescu 22 mart. 2022 Știri auto
Ce este cu acest Duster testat în condiții extreme de iarnă în Suedia?

Un exemplar Dacia Duster de primă generație într-o versiune de caroserie modificată este testat în condiții extreme de iarnă în Suedia. La prima vedere pare a fi varianta cu șapte locuri a SUV-ului autohton, însă în realitate este vorba despre un cu totul alt model.

Prototipul Duster este… viitorul SUV electric de la Alpine

Privit din față, acest prototip seamănă foarte mult cu prima generație a popularului SUV construit de Dacia. Dacă mergem la partea din spate, lucrurile nu diferă nici aici mult de modelul românesc lansat în premieră în 2010.

Ceea ce se poate observa, însă, este faptul că acest vehicul este modificat. De aceea, gândul te duce imediat la versiunea Duster de competiție. Este vorba despre acel model cu care celebrul Alain Prost termina pe locul secund în Trofeul Andros în urmă cu 12 ani.

În realitate, este vorba despre un prototip al viitorului SUV complet electric GT X-Over pe care îl pregătesc francezii de la Alpine. Acesta se află în etapele inițiale de teste în condiții de iarnă, informează Autoblog.pl. Prea multe nu se cunosc despre acest model în acest moment.

Singurul lucru pe care îl știm este că va fi dezvoltat pe platforma CMF-EV a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Este aceeași platformă utilizată și de Renault Megane E-Tech și de noul crossover Nissan Ariya. Este de așteptat ca între cele două crossovere să poată exista unele asemănări din punct de vedere estetic.

Viitorul Alpine GT X-Over va fi construit la uzina din Dieppe, iar producția ar urma să debuteze în 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide