Ce mașină testează Porsche în mare secret și când va fi gata?

Autor: Elena Luchian 05 dec. 2019 Știri auto
Ce mașină testează Porsche în mare secret și când va fi gata?

Porsche a lansat primul său model electric din istorie, Taycan, și nu se oprește aici. Constructorul german de mașini sport a anunțat lansarea viitoarei generații Macan cu propulsie electrică. La această oră, nemții lucrează deja la viitorul crossover cu emisii zero.

Este vorba despre un crossover electric cu un sistem de propulsie special. Mașina va avea patru motoare, câte unu pentru fiecare roată, un avantaj clar față de mașinile cu propulsie convențională. Nemții păstrează misterul în privința detaliilor de performanță, dar anunță că mașina va primi și un sistem inovator de livrare a cuplului, dezvoltat de Porsche Engineering.

Porsche electric

“Este ca și cum ai avea o pedală de accelerație pentru fiecare roată”, explică Ulf Hintze de la Porsche Engineering. Inginerii au anunțat că, pe durata procesului de dezvoltare, nu au avut voie să instaleze niciun senzor suplimentar. În schimb, aveau misiunea de a crea un soft care să sincronizeze toate cele patru motoare care angrenează cele patru roți. Așa că echipa a venit cu ideea dezvoltării unui “sistem de observare a condusului”, denumit, pe scurt “observator”, care monitorizează în permanență o serie de factori, cum ar fi accelerația și direcția, intervenind la nevoie pentru a frâna sau pentru a accelera fiecare roată individual. Astfel, subvirarea și supravirarea sunt eliminate.

Inginerii de la Porsche spun că sistemul dezvoltat de ei nu este intrusiv și totul se întâmplă subtil și rapid, ideal chiar fără ca șoferul să realizeze intervenția. “Mulți șoferi vor fi recunoscători pentru că vor avea posibilitatea de a conduce pe zăpadă ca și cum ar rula pe șine”, explică Hintze.

Două ierni a lucrat Porsche la dezvoltarea acestui sistem, într-o permanentă cursă contra timp. Compania a confirmat că tehnologia va echipa un model de serie, fără a dezvălui despre ce model este vorba. Singurul indiciu este acela că sistemul va fi implementat la o mașină cu emisii zero și reputație exotică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide