Ce mașini clasice au trecut pe la RAR în 2023. Modele speciale fotografiate de inspectorii RAR – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 ian. 2024 Știri auto

De-a lungul anului 2023, Registrul Auto Român ne-a oferit poze cu diverse mașini clasice din toată țara. Acum, facem o mică retrospectivă și vorbim despre unele dintre cele mai interesante mașini pe care inspectorii RAR le-au fotografiat.

Mașinile clasice au devenit tot mai apreciate în România, mai ales că vedem o dezvoltare a culturii auto în România, iar oamenii pasionați vor să mențină în stare cât mai bună mașinile pe care le îndrăgesc. Pe tot parcursul anului 2023, Registrul Auto Român a publicat imagini cu diferite mașini clasice care au trecut pragul centrelor RAR.

Într-o postare făcută pe pagina sa oficială de Facebook, Registrul Auto Român a publicat o serie de fotografii cu unele dintre cele mai interesante mașini verificate în 2023. Despre unele dintre ele am și vorbit separat în alte articole.

Cele mai interesante mașini clasice ce au ajuns la RAR în 2023

Pe lista celor mai interesante modele se numără câteva exemplare de Dacia 1300, dintre care unul este într-o stare foarte bună, arătând de parcă ieri a ieșit pe porțile uzinei. Ne-a atras atenția și un văr al Daciei 1300, anume un Renault 12 cu tracțiune integrală, o mașină rară ce poate foarte ușor neobservată. Mașina modificată de Sinpar folosește un sistem de tracțiune integrală nepermanentă, cu selector în interior și o punte spate rigidă, așa cum am putea vedea și pe Dacia Pick-Up, spre exemplu.

Modele americane care mai de care ne-au bucurat privirile, de la bătrânul Ford Model T, la muscle car-uri precum Chevrolet Corvette C3. Am văzut și modele clasice emblematice, precum un exemplar de Hudson Hornet sau Chevrolet Bel Air.

Din tabăra europenelor avem mașini celebre precum Citroen SM, o mașină cu o poveste interesantă. SM a fost un succesor pentru emblematicul DS, dar Citroen a vrut să-i ofere și un motor pe măsură, astfel că a ajuns să cumpere Maserati și să folosească un motor V6 pentru noul său flagship. La RAR s-au prezentat inclusiv un Jaguar E-Type, un Triumph Spitfire, dar și mai multe modele clasice de la producători precum Mercedes-Benz sau Porsche, inclusiv un 356.

Suntem curioși să vedem ce alte modele clasice vom vedea în noul an în România și suntem cu atât mai nerăbdători să vorbim despre ele.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide