Maserati prezintă prima ediție specială pentru MC20. Vor fi construite doar 50 de exemplare

Autor: Ionuț Vîlciu 10 nov. 2023 Știri auto

Maserati a prezentat prima ediție specială a supercar-ului MC20. Producătorul italian anunță că vor fi construite doar 50 de exemplare.

Maserati este unul dintre cele mai sonore nume ale industriei auto, iar MC20 este vârful de lance dacă vorbim de gama sa de modele. Cel mai nou supercar al producătorului italian primește acum o ediție limitată, intitulată „Notte”, abordând o tematică întunecată.

Maserati MC20 a marcat întoarcerea brandului italian la originile sale sportive, fiind un model creat cu performanța în minte. Acum, producătorul italian anunță prima ediție specială creată pentru noul său supercar, despre care spune că este inspirată „de puterea mistică și intensă a întunericului”.

Echipa Maserati Fuoriserie a colaborat cu Andrea Bertolini, pilot Maserati și fost campion mondial GT1 alături de Trident, pentru a crea caroseria modelului MC20 Notte. Exteriorul său trece de la un negru lucios la un negru mat magnetic „nero essenza”. De asemenea, detalii precum tridentul din grila frontală, logo-urile laterale și semnătura Maserati sunt acum finisate în auriu alb mat.

Maserati MC20 Netto scoate la iveală latura întunecată a supercar-ului italian

Jantele cu diametru de 20 inch au fost și ele vopsite cu negru mat și au primit aceleași accente din auriu mat. Pentru a se integra cu tematica întunecată a mașinii, Maserati a vopsit etrierele de frână cu negru.

La interior, MC20 Notte vine cu scaune sport cu reglaj electric în 6 direcții, în Alcantara negru/gri cu cusături galbene. Tridentul se regăsește pe tetiere, iar volanul sport prezintă inserții din fibră de carbon. Între cele două tetiere este amplasată o placă metalică exclusivă care celebrează MC20 Notte Edition, împreună cu mențiunea distinctivă „UNA DI 50” (unul din 50).

„Fuoriserie înseamnă ”construit la comandă” în italiană, iar programul nostru de personalizare a Tridentului este conceput pentru a da naștere unor sculpturi pe roți, unice pentru clienții noștri. MC20 Notte celebrează emoția curselor și farmecul nopții, combinând performanța de top și eleganța italiană cu un strop de mister atât de caracteristic lumii nocturne. Este prima ediție limitată Fuoriserie a modelului MC20 și este dedicată colecționarilor de supercar-uri sport și pasionaților de circuit, a declarat Klaus Busse, șeful departamentului de design Maserati.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Maserati


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide