Ce mașini deține Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei

Autor: ProMotor 23 oct. 2020 Știri auto

Traian Berbeceanu a fost validat în funcţia de prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Traian Berbeceanu este un fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, el a fost numit şef de cabinet al ministrului de Interne Marcel Vela în decembrie 2019. Berbeceanu s-a înscris în PNL în iulie 2020.

Conform declarației de avere publicate pe site-ul declaratii.integritate.eu, Traian Berbeceanu a deținut în decursul timpului mai multe mașini.

Ce mașini deține Traian Berbeceanu

În declarația publicată în anul 2017 sunt menționate o Skoda Octavia fabricată în anul 2004 și un Volkswagen Bora fabricat în anul 2002, precum și o remorcă din 2011.

Într-o declarație mai recentă, completată în luna august 2020, este specificat că cele două mașini au fost vândute. Skoda Octavia a fost vândută cu 800 de euro, iar Volkswagen Bora cu 700 de euro.

În prezent, Traian Berbeceanu deține un Suzuki Vitara fabricat în 2008, o Dacia Duster din 2011, precum și acea remorcă menționată și în vechea declarație de avere.

Ce mașini deține Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei
Ce mașini deține Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei

Scandalul în care a fost implicat Traian Berbeceanu

În 2016, Traian Berbeceanu a fost achitat în primă instanţă într-un dosar, fiind găsit nevinovat pentru faptele luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013. La momentul înscrierii în PNL Deva, liberalii comunicau că acesta ar fi fost anchetat pe nedrept.

Traian Bereceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba între 2005 şi 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în iulie 2014, fiind acuzat de DIICOT că, în cursul anului 2011, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, a sprijinit grupul infracţional organizat din care făceau parte Gheorghe Rusu, Dorin Cupetiu şi alte persoane.

Astfel, el era acuzat că ar fi primit de la Gheorghe şi Anca Rusu un autoturism VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în schimbul furnizării către aceştia a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea lor sau a SC Uranus Junior 2003 SRL ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu efectuarea unor percheziţii domiciliare, scrie Mediafax.ro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Traian Berbeceanu



Comentarii
Inchide