De ce a comandat Volkswagen peste 2.000 de roboți?

Autor: Elena Luchian 16 oct. 2020 Știri auto

Grupul Volkswagen a comandat peste 2.000 e roboți. Aceștia vor fi utilizați în uzinele care construiesc mașini electrice în Germania și în centrele de producție din Statele Unite.

GALERIE FOTO

“Vom avea cele mai performante uzine din industria auto”, susțin reprezentanții Grupului Volkswagen. Peste 2.200 de roboți vor ajunge în centrele de producție ale grupului auto.

Uzinele vizate sunt cele din Emden și Hanovra din Germania și cea din Chattanooga din Statele Unite. Roboții vor asambla mașini electrice și baterii pentru aceste vehicule. Volkswagen ID.3 și noul SUV electric ID.4 vor fi responsabilitatea noilor dispozitive inteligente.

De anul viitor, va intra în producție și ID.Buzz la centrul din Hanovra.

Aproximativ 1.400 dintre roboți vor fi livrați de compania japoneză Fanuc. 800 vor fi expediați la Hanovra de către producătorul elvețian ABB.

Volkswagen investește peste 33 de miliarde în electro-mobilitate

Cele trei uzine ale grupului auto se află în plin proces de tranziție la construcția de mașini electrice. “Procedura de conversie se desfășoară conform planurilor”, anunță Josef Baumert, membru al Consiliului de Administrație al diviziei de vehicule comerciale de la Volkswagen, responsabil cu Producția și Logistica.

Grupul Volkswagen plănuiește să investească 33 de miliarde de euro până în 2024 pentru a-și atinge obiectivul: acela de a deveni lider în segmentul mobilității electrice. O parte din această sumă va ajunge la uzinele din Germania și din Statele Unite. Sume importante vor fi alocate cercetării și dezvoltării în domeniu, dar și extinderii gamei de autoturisme cu emisii zero.

Cerere uriașă pentru mașinile electrice ale companiei

Volkswagen a dezvăluit, în această toamnă, SUV-ul electric ID.4. Site-ul pe care clienții pot rezerva mașina s-a prăbușit încă din prima zi din cauza numărului mare de accesări. Interesul uriaș i-a surprins chiar și pe cei de la Volkswagen.

100 de dolari costă rezervarea modelului electric. Suma este returnabilă în cazul în care clienții se răzgândesc.

ID.4 va ieși de pe liniile e asamblare ale uzinelor din Emden, Germania, și Chattanooga din SUA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide