Ce metodă a inventat Ford pentru dezinfectarea interiorului mașinilor

Autor: ProMotor 28 mai 2020 Știri auto

Ford a dezvoltat o metodă inedită pentru dezinfectarea interiorul mașinilor de coronavirus. Aceasta va fi disponibilă, cel puțin deocamdată, doar pentru mașinile de poliție Ford folosite în Statele Unite.

Intră în Galeria FOTO

Ford, care este furnizor preferat pentru mașinile de patrulare și intervenție ale Poliției din Statele Unite ale Americii, a dezvoltat o metodă inedită pentru a dezinfecta interiorul mașinilor. Aceasta este extrem de importantă în contextul epidemiei de coronavirus.

Metodă Ford pentru dezinfectarea mașinilor: Cum acționează?

Ford a modificat software-ul de control al sistemului de climatizare, astfel încât acesta să permită creșterea temperaturii în habitaclu până la valoarea de 56 de grade Celsius pe o perioadă de circa 15 minute. Potrivit Ford, această metodă asigură reducerea concentrației virale din habitaclul mașinilor cu mai mult de 99%. Metoda a fost dezvoltată în colaborare cu Universitatea din Ohio.

Implementarea acestei soluții este simplă, făcându-se la nivel software. Practic, polițiștii vor putea declanșa procesul de dezinfectare prin intermediul aplicației Police Interceptor Utility, care funcționează împreună cu toate mașinile de poliție Ford produse după 2013.

Soluția este simplă, trumpian de simplă am putea spune: încinge interiorul mașinii până când virușii se coc la propriu. Odată activat, sistemul funcționează automat pentru creșterea temperaturii din habitaclu. În tot acest timp, motorul mașinii funcționează pentru a asigura creșterea de temperatură. Odată atinse cele 56 de grade Celsius, sistemul menține această temperatură timp de 15 minute. Apoi urmează un proces de răcire – nimeni nu poate sta confortabil într-o mașină încinsă la 56 de grade.

Ford a lucrat îndeaproape cu Universitatea din Ohio pentru a stabili care este nivelul de temperatură și durata necesară pentru inactivarea coronavirusului. Într-o primă fază, sistemul va fi introdus pe mașinile din cadrul departamentelor de poliție importante, care au un parc auto mare și unități de service proprii. Ulterior, metoda va ajunge și în departamentele din zone mai îndepărtate de marile orașe.

Cei de la Ford s-au dovedit foarte creativi în contextul epidemiei de coronavirus. În plină criză medicală, Ford a anunțat că folosește sistemul de ventilație a scaunelor pentru a produce măști respiratorii. Cu toate acestea, compania americană s-a aflat recent în centrul unui scandal după ce președintele SUA, Donald Trump, a refuzat să poarte mască în timpul unei vizite la uzina Ford din Michigan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide