Ce părere are Mat Watson de la Carwow despre Dacia Spring: „De ce ar cumpăra cineva o Dacia Spring?” – VIDEO

Autor: Promotor 15 feb. 2024 Știri auto

Mat Watson, celebrul jurnalist britanic, a pus mâna pe o Dacia Spring și nu s-a abținut de la vreun comentariu. Ce părere are prezentatorul Carwow despre electrica de la Dacia?

Dacia Spring se bucură de un real succes comercial, cu peste 120.000 de exemplare vândute de la debutul său pe piața europeană. Mica electrică de oraș a ajuns să fie cel mai vândut model electric în România, cu un avans considerabil față de concurență. Acest lucru se datorează și prețului mic de achiziție, ceea ce se reflectă și la interior, spre exemplu, acolo unde Dacia a trebuit să folosească materiale de buget.

Mat Watson, jurnalist și prezentator pentru Carwow, a condus o Dacia Spring și nu a menajat deloc mașina, expunând fiecare nemulțumire pe care a avut-o legat de primul model electric de la Dacia. Mat nu a fost impresionat de calitatea materialelor și nici de antifonarea mașinii, despre care spune că este foarte slabă. De asemenea, suspensia nu l-a convins, dar direcția ușoară și raza de bracare foarte mică l-au surprins plăcut pe britanic.

Mat Watson a condus o Dacia Spring. Care este verdictul jurnalistului englez?

Mat a avut la dispoziție o Dacia Spring în echiparea Extreme, modelul cu 65 CP. Cu toate acestea, performanțele nu l-au dat pe spate. Ținând cont că este o mașină concepută de oraș, Spring nu a avut niciodată pretenții de sportivitate.

Cu toate că se plânge de calitatea interiorului, Mat consideră că Dacia Spring are toate dotările necesare pentru viața de zi cu zi, precum un sistem de infotainment cu Android Auto și Apple CarPlay, 4 geamuri electrice, aer condiționat, o cameră de marșarier și pilot automat. De asemenea, el spune că e suficient de spațioasă, în ciuda dimensiunilor compacte.

La finalul probei sale de drum, care s-a întins pe 28 km, Mat ar fi obținut o autonomie totală de 200 km, foarte apropiată de cei 223 km declarați pentru versiunea Extreme 65. Totuși, nu este impresionat de faptul că mașina nu se poate încărca cu mai mult de 34 kW.

Acestea fiind spuse, Mat Watson spune că ar alege un Renault ZOE second-hand, cu un an vechime, în defavoarea unei Dacia Spring nou-nouță.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carowow / YouTube



Comentarii
Inchide