Ce prevede programul de guvernare al USR în domeniul infrastructurii

Autor: Cristian Agatie 18 oct. 2021 Știri auto

USR va prezenta în Parlament programul de guvernare al guvernului care va fi votat miercuri. Programul de guvernare al USR în domeniul infrastructurii rutiere prevede realizarea a sute de kilometri de autostradă în următorii ani, dar și planuri ambițioase pe termen lung.

Intră în Galeria FOTO

Infrastructura rutieră este domeniul în care România a bătut pasul pe loc multă vreme. Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, a accelerat puțin lucrările la autostrăzi în ultimul an, dar România are nevoie de investiții serioase în acest domeniu. De aceea, programul de guvernare al USR, care va fi dezbătut în Parlament miercuri, prevede realizarea a sute de kilometri de autostradă care vor fi realizate din fondurile PNRR.

Astfel, autostrăzile care vor fi realizate prn acest program sunt A7 Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Pașcani, A8 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Moțca, A3 Nădășelu – Poarta Sălajului și A1 Margina – Holdea. În afară de aceste proiecte care se află deja în diferite faze de proiectare și execuție, programul USR mai prevede utilizarea fondurilor europene și a celor de la buget pentru a realiza în următorii 10 ani peste 3.200 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare.

Programul de guvernare al USR în domeniul infrastructurii: Peste 3.000 km de autostrăzi în următorii 10 ani

Potrivit documentului, este vorba de Autostrada A1 Sibiu – Pitești; Autostrada A0 de Centură a Bucureștiului, Autostrada A8 Tg. Mureș – Iași – Ungheni, Autostrada A13 Sibiu – Brașov – Bacău, Autostrada A10 Sebeș – Turda, Autostrada A3 Ploiești – Comarnic – Brașov, Autostrada A3 Transilvania Tg. Mureș – Cluj – Zalău – Oradea, Autostrada Timișoara – Moravița și Autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret.

În ceea ce privește variantele ocolitoare, USR propune investiții pentru localitățile: București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Bârlad, Tecuci, Tg. Jiu, Tg. Mureș, Satu Mare, Craiova, Zalău, Galați, Sf. Gheorghe, Arad, Rm. Vâlcea, Sighișoara, Giurgiu, Vaslui, Pitești, Mediaș, Beclean și Reghin.

Nu în ultimul rând, în programul de investiții derulat pe minimum 10 ani se are în vedere și modernizarea drumurilor naționale: DN28B Botoșani – Tg. Frumos, DN29D Botoșani – Ștefănești, DN 2L Soveja – Lepșa, DN76 Oradea – Deva, DN6 Alexandria – Craiova, DN51 Alexandria – Zimnicea, DN52 Alexandria – Turnu Măgurele, DN71 Târgoviște – Sinaia și DN73 Câmpulung – Brașov.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide