Ce se întâmplă când montăm anvelope diferite pe maşină?

Autor: Cristian Agatie 05 aug. 2019 Știri auto
Ce se întâmplă când montăm anvelope diferite pe maşină?

Montarea pe maşină a unor anvelopele care provin de la producători diferiţi, au profile diferite sau compoziţii ale cauciucului diferite poate afecta stabliitatea, în special în condiţii medii dificile (acvaplanare, aderenţă scăzută) şi în timpul frânării sau al virajelor. Astfel, chiar dacă legea nu interzice această practică, pentru siguranţa ta şi a celor dragi cel mai bine este să foloseşti acelaşi model de anvelopă pentru toate cele patrui roţile.

Ce faci însă dacă acest lucru nu mai este posibil, din diverse motive? În acest caz poţi minimiza riscurile ţinând cont de aceste sfaturi simple. În primul rând, nu amesteca niciodată anvelope de vară cu cele de iarnă şi invers. La fel, este valabil şi pentru anvelope allseason. Nu faceţi compromis aici, este dosebit de periculos. Acestea au compoziţii diferite ale cauciucului, care se comportă complet diferit la solicitări. De asemenea, evitaţi montarea anvelopelor care au o diferenţă mare a adâncimii profilului, precum şi combinaţii între anvelope normale şi cele run-flat.

Prin urmare, recomandarea noastră e clar㪠dacă trebuie să înlocuieşti o singură anvelopă, cumpără una din acelaşi model cu celelalte, sau cel puţin cu cea de pe aceeaşi axă. Anvelopele cu un profil mai adânc (mai noi) se montează întotdeauna pe puntea spate, indiferent de tipul de propulsie al maşinii (cu tracţiune faţă sau spate). În cazul în care o anvelopă relativ nouă a fost avariată,âncearcă la o vulcanizare dacă mai poate fi folosită. Uneori ajutorul profesionist te poate scuti de o cheltuială semnificativă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide