Ce se întâmplă când pui 500 de cai pe un Mini – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iul. 2022 Știri auto

Mini-ul modificat are acum 500 de cai și tracțiune spate. Motorul și cutia de viteze provin de pe modele Acura.

Atunci când originalul Mini a fost lansat, a făcut reale furori. Modelul era deosebit de compact și, în ciuda dimensiunilor exterioare modeste, interiorul reușea să fie suficient de spațios pentru patru adulți. Vehiculul rezultat din munca inginerului Alec Issigonis a făcut populară ideea de mașină mică cu motor montat transversal și tracțiune față.

În jurul acestor mașini a fost creată o bază solidă de fani, fiecare având propria viziune asupra modului în care exemplarul său trebuie să fie. Unii dintre ei le mențin cât se poate de originale, alții le modifică pentru a arăta ca modelele care au concurat prima dată în Raliul Monte Carlo.

Mini-ul la care puterea este maximă

Mini-ul îi aparține lui Tyler Gildred, un fan înfocat al acestor mașini. Modelul pe care el îl deține este acum un adevărat Frankenstein. Caroseria a rămas aproape neschimbată, dar tot ce este pe dedesubt nu mai reprezintă nimic din ceea ce era micul Mini construit în 1974.

Exemplarul de față a suferit o transformare radicală, dar care nu poate fi observată cu ochiul liber. Este ceea definiția unei mașini de tip „sleeper”. Acest Mini are acum un motor montat în spate. Este vorba despre un V6 de 3.5 litri, transplantat de pe o Acura. Subansamblul cutiei de viteze este de la un alt model Acura, iar tracțiunea este pe spate.

Motorul V6, de proveniență Acura, a fost montat în spate. Acestuia i s-a adăugat și un compresor mecanic pentru a-i spori puterea. Rezultatul: 500 de cai putere pe o mașină care cântărește sub o tonă.

Tyler și Nathan, omul care s-a ocupat de acest proiect, au construit împreună peste 70 de Mini-uri modificate, cu diferite motoare. Au fost variante cu motoare de Honda sau chiar Ford EcoBoost în trei pistoane.

VIDEO

Sursa: Hoonigan YouTube

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hoonigan YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide