Volvo V70 la peste 300 km/h pe Autobahn – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2022 Știri auto

Un Volvo V70 R din a doua generație a depășit viteza de 300 km/h. Totul s-a întâmplat în timpul filmării unui test pe autobahnul german.

Echipa canalului de YouTube AutoTopNL a testat un Volvo V70 R din a doua generație. Exemplarul testat a suferit modificări semnificative pe partea mecanică.

Ce modificări are acest V70?

Printre modificările aduse breakului suedez se numără: o turbină nouă, injectoare cu debit mărit, o pompă nouă de combustibil, intercooler nou dar și interne întărite ale motorului. De asemenea, a fost modificat și partea de transmisie, respectiv ambreiaj. Suspensia a fost și ea revizuită cu piese noi, pentru un plus de performanță. Alături de o suspensie mai performantă, proprietarul a montat și un sistem de frânare pe măsura puterii pe care mașina o dezvoltă acum.

Peste toate acestea se adaugă o evacuare făcută special pentru mașina în cauză, care face motorul cu 5 cilindri să sune ca un mini Dodge Viper. Toate modificările au fost făcute de proprietar în garajul său. Modificările au dus puterea motorului de la 300 de cai și 400 Nm, la 566 de cai și 651 Nm.

V de la viteză

În testul realizat de cei de la AutoTopNL, mașina a dat dovadă de viteze pe care nu te aștepți de la un Volvo break.

Repriza 100-200 km/h este gata în doar 8.58 de secunde. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că acest exemplar, care poate fi ușor trecut cu vederea, este mai rapid decât un Mercedes C63 S, un Audi RS6 sau un BMW M4 Competition. Toate mașinile enumerate nu duc lipsă de putere, dar acest bătrân Volvo pare că a avut un cuvânt de spus.

 

Cireașa de pe tort a fost viteza maxima atinsă. Cei doi tipi din echipa AutoTopNL au fost extrem de surprinși în momentul în care mașina a depășit bariera de 300 km/h. Viteza maximă atinsă a fost de 304 km/h.

VIDEO

Sursa: AutoTopNL Youtube

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoTopNL Youtube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide