Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue?

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

AdBlue este de foarte multe ori confundat cu un aditiv pentru combustibil, dar trebuie să știți că acesta este un lichid eliberat în sistemul de evacuare care nu trebuie amestecat niciodată cu motorina. AdBlue are propriul rezervor și este depozitat complet separat de combustibil.

Se recomandă verificarea periodică a nivelului de AdBlue și completarea nivelului dacă mesajul pentru nivelul scăzut de AdBlue apare în bord. Consumul de AdBlue depinde de stilul de condus.

Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue?

Dacă nu reîncărcați rezervorul, se vor declanșa alte niveluri de alertă în funcție de distanță parcursă și numărul de reporniri ale motorului.

Dacă avertizările nu sunt respectate, performanțele motorului vor fi restricționate de computerul mașinii. Ultimul avertisment constă în imposibilitatea de a reporni mașină fără a umple rezervorul AdBlue.

Recomandări:

-Nu permiteți golirea completă a rezervorului de AdBlue. Completați rezervorul din timp, înainte de a se goli;

-Dacă rezervorul se golește, nu veți putea porni motorul după ce acesta se oprește;

-Singura modalitate de a reporni după golirea rezervorului este de a completa cu cantitatea specificată de AdBlue.

Mașina te anunța automat când este cazul să umpli rezervorul de AdBlue

Un rezervor de AdBlue plin este suficient pentru circa șase – opt plinuri de carburant. Substanța trebuie utilizată nediluată.

Rezervorul AdBlue este separat de cel pentru carburant și poate fi accesat cu ușurință, fie prin aceeași clapetă ca rezervorul diesel, fie printr-o clapetă separată.

Adăugarea de AdBlue în rezervorul de motorină poate provoca daune majore. Pentru a evita confuzia și pentru a preveni acest lucru, AdBlue este ușor identificat printr-o duză albastră și un capac de umplere albastru. La alimentarea cu AdBlue de la pompă la o stație de alimentare, vă recomandăm să utilizați pompa adaptată pentru autoturisme.

Important: Ștergeți orice scurgeri de AdBlue. Este nevoie de acordarea unei atenții speciale pentru a preveni contactul dintre AdBlue și vopseaua mașinii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiți cu apă din abundență deoarece lichidul poate deteriora vopseaua.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide