Ce se întâmplă dacă legi trei motoare în paralel – experiment VIDEO marca Garage 54

Autor: George Cristea 22 dec. 2020 Știri auto

Rușii de la canalul de Youtube Garage 54 sunt renumiți pentru experimentele lor nebunești, dar și pentru ingeniozitate. Într-un videoclip recent postat pe canalul lor de Youtube, rușii au vrut să vadă ce se întâmplă dacă legi trei motoare în paralel.

Intră în Galeria FOTO

Vloggerii de la Garage 54 au realizat un monstru mecanic pornind de la mecanica unui automobil GAZ. Pe lângă motorul cu care este dotată mașina, echipa lui Vlad a mai conectat încă două motoare, folosind curele de transmisie. Curioși să vadă cum se comportă mașina lor, au scos-o apoi pe circuit.

Tehnic, cele trei motoare nu sunt chiar conectate. Cele două unități cu patru cilindri montate deasupra au arborii legați prin curele de transmisie la volanta motorului mașinii. Făcând o analogie, fiecare dintre cele două motoare suplimentare asigură o funcție de „boost”, similară cu cea furnizată de sistemul starter-generator al mașinilor cu motoare electrificate.

În cazul acestora (cunoscute și ca light-hybrid), în locul alternatorului, în circuitul curelei de accesorii este integrat un motor electric, care asigură un plus de putere în timpul fazei de accelerație, economisind astfel combustibilul. Desigur, în cazul frankensteinului mecanic realizat de Garage 54, nici nu poate fi vorba de economisire – Volgile rusești nu au fost făcute pentru economie de combustibil.

Pentru cei care zâmbesc amuzați privind pozele din galeria foto trebuie să spunem că instalația celor de la Garage 54 nu este deloc simplă. Flanșele celor trei motoare trebuie aliniate perfect, curelele de transmisie trebuie tensionate corespunzător, iar acestea trebuie să reziste la un transfer de putere considerabil.

Trei motoare în paralel: Chiar funcționează nebunia asta?

În plus, clapetele de accelerație ale celor trei motoare trebuie perfect sincronizate, echipa de mecanici trebuind să găsească o soluție pentru ca acestea să fie acționate simultan prin apăsarea pedalei de accelerație. Demarorul pentru pornirea celor trei motoare a fost, pe de altă parte, simplu de implementat. Fiind vorba de o mașină rusească, bateria și starterul motorului original au fost suficient de puternice pentru a învârti toate cele trei motoare simultan. Impresionant.

Rușii de la Garage 54 au sudat cele două motoare suplimentare unul de celălalt, ambele fiind apoi fixate rigid pe motorul de dedesubt (chiar prin sudarea chiulasei fragile), prin fixare pe aripile laterale și pe traversa radiatorului.

Desigur, întreaga construcție este ridicolă. Suspensia față a mașinii GAZ abia face față greutății celor trei motoare, iar șoferul nu vede nimic în față. Dar asta nu-i împiedică pe băieți să se distreze copios pe zăpadă. Chiar dacă în final sfârșesc cu uleiul din motor (unul din ele, mai contează care?) împrăștiat din belșug peste tot.

Dacă vă întrebați cine sunt nebunii ăștia, e suficient să vă reamintim că sunt cei care au creat o replică a lui Tesla Cybertruck și au înfundat cu Superglue un motor de Lada, doar ca să vadă dacă mai funcționează. Printre altele…

sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide