Ce se întâmplă dacă pui Superglue în cilindrii motorului

Autor: George Cristea 13 dec. 2020 Știri auto

Pare o întrebare fără sens, dar, credeți sau nu, există oameni care își doresc să afle ce se întâmplă dacă pui Superglue în cilindrii motorului. Răspunsul este oferit de acolo de unde trebuie să vină – din Rusia.

Intră în Galeria FOTO

Legendarul adeziv este cunoscut mai degrabă pentru lipit iremediabil piele degetelor decât pentru reparații durabile. Cu toate acestea, capacitățile acestuia nu trebuie subestimate. Au demonstrat-o rușii care operează canalul de Youtube Garage 54. Aceștia au dorit să vadă dacă pot bloca cu adeziv Superglue un motor de mașină.

Ca să fim sinceri, nu ne-am gândit niciodată la o astfel de posibilitate. Mai ales că rata de succes a adezivilor de tip Superglue este destul de modestă – abia dacă reușești să lipești ceva care va ceda peste numai câteva zile. Dar să blochezi un motor de mașină? Ar trebui să fie nevoie de ceva mai mult. În orice caz, dacă vă roade curiozitatea, cei de la Garage 54 au aplicat metoda rusească. Sigur, stând în Siberia, probabil că au mult timp liber la dispoziție.

Vlad, gazda canalului de Youtube, a stors mai întâi câteva tuburi de Superflue în cilindrii unei bătrâne Lada, după care a i-a „arătat” cheia de contact. Deloc surprinzător, motorul a pornit fără probleme, chiar dacă gazele de evacuare au un miros insuportabil și, nu ne îndoim, extrem de nociv. Toată lumea care a folosit Superglue știe că suprafețele de lipit trebuie mai întâi degresate, așa că rezultatul pare unul normal.

Superglue în cilindrii motorului: Rezultat neașteptat

Deloc descurajat, Vlad decide să ducă mai departe experimentul, așa că pune câte cinci tuburi de Superglue în fiecare cilindru. Apoi, lasă totul să acționeze peste noapte. De această dată, rezultatul este cu totul altul. Nu numai că motoul nu mai pornește, dar acesta pare atât de bine lipit că demarorul nu reușește să miște deloc arborele cotit. Nici chiar tractată și cu o sarcină considerabilă pe puntea motoare, Lada nu poate fi convinsă să rotească motorul.

Uimiți de rezultat, cei de la Garage 54 folosesc o cameră endoscopică pentru a inspecta cilindrii motorului. Așa descoperă că fiecare cilindru este blocat de un strat gros de Superglue. Eforturile de curățare a cilindrilor sunt chiar mai impresionante decât cele de blocare ale acestuia cu adeziv. În acest proces, rușii reușesc să rupă arborele cotit. Nici măcar flacăra acetilenică nu reușește să curețe adezivul.

În final, aceștia demontează motorul și reușesc să scoată cu greu pistoanele. Constată astfel că adezivul a trecut de simeringuri și a aderat perfect la pereții cilindrilor, în ciuda uleiului de motor de pe pereții acestora. Acum știi: dacă vrei vreodată să blochezi un motor, cu o sacoșă de Superglue și acces la cilindri vei reuși să faci acest lucru.

Dacă vi se pare că faza cu Superglue este ușor deplasată, nu strică să aflați că cei de la Garage 54  au făcut și lucruri mai normale. Cum ar fi să bubuie petarde într-o mașină ca să vadă dacă rezistă deflagrației. Sau să pună discuri de lemn în locul ambreiajului. Nici nu trebuie să mai menționăm că i-au luat-o înainte lui Elon Musk cu un Cybertruck funcțional. Mă rog, merge cu benzină, dar asta e altă poveste…

sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide