Ce spun polițiștii despre numărul amenzilor pentru viteză după apariția Waze

Autor: George Cristea 05 ian. 2021 Știri auto

Apariția Waze și posibilitatea de a afla din timp locurile în care pândesc polițiștii cu radare pare o mare victorie a șoferilor asupra sistemului. Situația este ceva mai complicată de atât. Iată ce spun polițiștii despre numărul amenzilor pentru viteză după apariția Waze.

Waze este o aplicație de navigație care combină numeroase funcții utile șoferilor. La loc de cinste este posibilitatea de a raporta prezența polițiștilor, astfel încât ceilalți șoferi care folosesc Waze să nu fie surprinși de radar sau alte filtre de poliție. Adevărată mană cerească pentru șoferi. Te-ai aștepta ca toți să fie suficient de deștepți și să meargă cu Waze, evitând astfel plata amenzilor.

Situația nu stă însă deloc așa, după cum o declară chiar polițiștii. Din diferite motive, numărul amenzilor de viteză aplicate de polițiști a rămas mai mult sau mai puțin constant. Chiar și în zonele în care radarul este marcat conștiincios pe Waze, numeroși șoferi calcă bezmetic accelerația și trec fluierând pe lână polițiști.

Cum a influențat Waze numărul amenzilor pentru viteză? Informații din interior

Potrivit unui polițist de la rutieră care a dorit să-și păstreze anonimatul, raportarea radarelor pe Waze nu a influențat semnificativ numărul de amenzi rutiere. Acesta spune că ar fi fericit ca marcarea radarului pe Waze să-i determine pe șoferi să circule cu atenție pe sectoarele de drum considerate periculoase, dar că acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Chiar dacă zeci de șoferi reduc viteza și scapă neamendați, la fel de mulți par neclintiți în hotărârea lor de a stabilire recorduri de viteză.

Potrivit polițistului, poziționarea aparatelor radar se face de regulă în zone cu grad ridicat de pericol, pentru a-i tempera pe șoferi și a preveni producerea de accidente rutiere. Tocmai de aceea, este mai puțin important dacă prezența polițiștilor este sau nu marcată pe aplicația Waze, atât timp cât șoferii încetinesc și devin mai atenți în zonele cu probleme.

Intră în Galeria FOTO

Desigur, există și un revers al medaliei, iar legenda spune că polițiștii sunt recompensați în funcție de numărul și valoarea amenzilor aplicate. Celebrul plan de amenzi nu este doar o legendă urbană, o dovedesc chiar polițiștii, care au semnalat presiunile făcute de șefii lor pentru aplicarea de amenzi. Chiar și celebrul Marian Godină a vorbit despre planul de amenzi pe baza informațiilor primite din interior. Nu iese foc fără fum, se spune…

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide