Ce spune Marian Godină despre inscripționarea noilor mașini de Poliție

Autor: George Cristea 31 aug. 2020 Știri auto

Poliția s-a dotat cu autospeciale noi, iar combinația de culori a fost deja criticată de mai multe persoane publice. Acum, avem persoane care critică inclusiv inscripțiile de pe mașini. Iată ce spune Marian Godină despre inscripționarea noilor mașini de Poliție.

Intră în Galeria FOTO

S-au spus multe despre noua colantare a mașinilor de Poliție, pe care am admirat-o o dată cu livrarea primelor autospeciale din noul lot comandat recent. Că nu mai are tricolorul pe capotă, că au fost vopsite așa pentru a fi în culorile PNL și câte și mai câte. Atât de multe, încât Poliția Română s-a simțit datoare să ofere exemple cu mașinile de Poliție din alte state europene, pentru a arăta că acestea au fost modele, nu alte considerente.

Ultima critică privind noile mașini de Poliție a venit de la nimeni altul decât Marian Godină, celebrul polițist rutier devenit scriitor și, ulterior, luptător în trupele Serviciului pentru Acțiuni Speciale (SAS). Acesta spune pe blogul propriu că inscripția de pe capota mașinilor de poliție este greșită, pentru că scrisul „POLIȚIA” ar fi trebuit aplicat „în oglindă”, pentru a putea fi citit corect în oglinda retrovizoare de șoferi.

„Am văzut că mulți s-au revoltat că pe noile mașini de poliție nu mai e drapelul. Este, mai mic dar este. Dar unul n-ați fi observat că pe capotă scrie POLITIA, nu AITILOP, așa cum ar fi trebuit. Cine știe, poate vor fi re-rebrenduite. Alți bani, altă distracție”, a scris Godină pe blogul său.

De ce nu are dreptate Marian Godină când vorbește despre inscripționarea noilor mașini de Poliție

De cealaltă parte, polițiștii au adus ca argument faptul că oamenii s-au întrebat întotdeauna la ce folosește scrisul în oglindă. În plus, numeroase exemple arată că și alte țări europene au renunțat la scrierea în oglindă pe capota mașinilor de intervenție.

Desigur, are sens, din ce în ce mai puțini șoferi mai doresc acum să citească ceva, mai ales inscripțiile de pe mașini. În plus, credem că o mașină de Poliție este suficient de vizibilă (de la 500 de metri spun cei care au ales noua colantare) încât să o recunoști cu mult înainte de a distinge vreo literă de pe ea. Sorry, Marian, dar de data aceasta nu suntem de acord cu tine.

Potrivit Poliției Românie (comunicat oficial), mașinile de Poliție au fost colantate în albastru și galben cu elemente de culoare verde fosforescent pentru a asigura vizibilitatea pe timp de ceață. Un alt motiv, ceva mai bizar, este acela ca cetățenii să poată diferenția autovehiculele Poliției Române de cele ale Poliției Locale.

Dacă sunteți curioși ce dotări au noile mașini de Poliție, dincolo de colantarea controversată, un Polițist a făcut deja o prezentare cuprinzătoare. tl;dr noile mașini au un motor mic, dar știu câteva trucuri care vor lăsa pe butuci mașinile infractorilor, indiferent câte sute de cai-putere ar avea. Așa că nu vă puneți cu ele. Serios!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide