Ce spune premierul Ludovic Orban despre valul de amenzi aplicate de polițiști

Ce spune premierul Ludovic Orban despre valul de amenzi aplicate de polițiști

Autor: ProMotor acum 4 luni Știri

Starea de urgență și ordonanțele militare care au urmat au limitat drastic libertatea de deplasare a românilor. Pentru punerea în aplicare a noilor reguli, polițiștii au aplicat amenzi uriașe, iar numărul acestora a fost criticat adesea. Iată ce spune premierul Ludovic Orban despre valul de amenzi aplicate de polițiști în ultimele săptămâni.

Potrivit informațiilor transmise chiar de către polițiști, valoarea amenzilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare este de circa 20 de milioane de euro în fiecare săptămână. Este ca și când statul român ar încerca să cârpească bugetul cu sumele încasate din amenzi. Pentru a pune și mai mult gaz pe foc, un lider de sindicat din Poliție a declarat că evaluarea agenților de poliție se face în funcție de numărul de amenzi aplicate.

În acest context, premierul Ludovic Orban a ieșit cu o declarație în care infirmă existența unui plan de amenzi pentru polițiști. Mai mult, Orban a declarat într-un interviu la TVR că a a solicitat polițiștilor ca sancțiunile să fie date doar în caz de încălcare foarte clară și foarte severă a reglementărilor.

„Cuvântul de ordine care a fost dat către polițiști a fost măsură, politețe, o abordare cât se poate de serioasă a necesității implementării măsurilor luate. Pe de altă parte, nu a existat niciodată o dispoziție care să fie dată în sensul de a se da amenzi la kilogram, în sensul de a fi plan de amenzi. Nu există o astfel de decizie. Dacă mai există abuzuri pe plan local am solicitat conducerii instituțiilor din subordinea MAI să corecteze astfel de situații. Atunci când se dă amendă sau se deschide dosar penal să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și am accentuat foarte mult necesitatea funcției de prevenție și am solicitat să nu se dea amendă din prima, ci întâi să existe un avertisment, și doar în caz de încălcare foarte clară, foarte severă, cu bună știință a reglementărilor să se de amenzi, mai ales cele care depășesc amenda minim”, a declarat Ludovic Orban, la TVR, despre valul de amenzi aplicate de polițiști, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că, pe de altă parte, oamenii trebuie să înțeleagă că poliția, jandarmeria și forțele MApN iau toate măsurile pentru a se asigura respectarea regulilor.Comentarii
Inchide