Unicul Tucker Convertible a fost scos la vânzare pe eBay. Prețul este incredibil!

Autor: ProMotor 20 apr. 2020 Știri auto

Unicul Tucker Convertible produs vreodată a fost scos la vânzare pe eBay. Mașina are la bază modelul Tucker 48, unul dintre cele mai revoluționare produse în America după al doilea război mondial. În ciuda soluțiilor tehnice avansate pentru vremea respectivă, Preston Tucker a dat faliment, sub presiunea celor trei producători din Detroit – Ford, General Motors și Chrysler. În cei doi ani de producție au fost fabricate 50 de mașini, dar acest exemplar este singurul cabriolet.

Intră în Galeria FOTO

Anunțul de pe eBay prezintă un Tucker Convertible cu numai 10 mile (circa 16 kilometri) la bord, pentru care vânzătorul cerea 2.175.000 de dolari. Exemplarul este unic nu numai pentru că e singurul de acest fel, ci și pentru că are un istoric aparte.

Potrivit anunțului, cabrioletul și-a început viața pe linia de fabricație ca Tucker 48, fiind ulterior modificat de angajați de la Tucker și Lenki Engineering. În urma acestui proces, acoperișul original a fost îndepărtat, iar șasiul, ranforsat. În plus, ușțile din față au fost lungite, iar acoperișul escamotabil a fost împrumutat de la un model GM.

Soarta nu a fost blândă cu acest model, după cum nu l-a cruțat nici pe Preston Tucker, creativul inventator american. Acesta a dat faliment înaintea ca mașina să fie finalizată, iar mașina a rămas în custodia Lenki Engineering timp de mulți ani până când a fost cumpărată de un angajat care s-a pensionat și a dorit să continue proiectul.

Unicul Tucker Convertible și-a schimbat proprietarii de mai multe ori, toți dorind finalizarea acestui cabriolet cu istorie aparte. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, decât în 2010, când Tucker Convertible a fost terminat de compania Benchmark Classics folosind „elemente de caroserie originale produse în principal de Tucker”. Acest exemplar este, astfel, ultimul produs folosind elemente de caroserie originale.

Preston Tucker a fost un inventator talentat, care, în 1948, a prezentat marelui public un automobil neconvenţional din punct de vedere tehnologic, deoarece aducea în prim plan idei de-a dreptul futuriste. Printre acestea, multe idei care au fost implementate mai târziu de toți producătorii auto: caroserie cu roll-bar integrat, parbriz din sticlă laminată, discuri de frână, faruri direcționale, sincronizate cu mișcarea volanului sau zonă de protecție în caz de accident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide