Ce sume se mai dau şpagă pentru permisul auto în 2017

Ce sume se mai dau şpagă pentru permisul auto în 2017

Autor: Andreea Tobias acum 4 ani Știri

Administratorul celei mai mari şcoli de şoferi din Sibiu a fost reţinut, joi, după ce a fost prins în flagrant când primea 400 de euro de la un cursant pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici să îl declare admis la proba practică de obţinere a permisului auto, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, administratorul celei mai mari şcoli de şoferi din Sibiu a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit sursei citate, suspectul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii spun că lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au surprins în flagrant primirea de către administratorul şcolii de şoferi a sumei de 400 de euro de la un cursant pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îl declare admis pe acesta la testare.

”Numitul C.V.V., în calitate de administrator al şcolii de şoferi aparţinând S.C. Amso S.R.L. Sibiu, a pretins numiţilor B.P. şi D.D.M. suma de 200 euro şi respectiv, 400 euro, pentru a-şi exercita o pretinsă influenţă asupra examinatorilor din cadrul Prefecturii Sibiu, în vederea determinării acestora din urmă îi declare admişi în momentul susţinerii probei practice a examenului de dobândire a permisului de conducere.
De asemenea, numitul C.V.V., abordat fiind de cursanţii acestei şcoli: numitul N.T.M. şi numitul B.P.I., a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra examinatorilor din cadrul Prefecturii Sibiu, şi, în acest context, a pretins şi a primit de la aceşti cursanţi suma de 200 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici abilitaţi în examinarea cunoştinţelor practice ale candidaţilor la obţinerea permisului de conducere spre a-i determina să îi declare admişi pe aceştia”, se arată în comunicatul procurorilor.

Procurorii mai arată că încă din 15 septembrie 2016 lucrătorii DGA instrumentează infracţiuni de trafic de influenţă şi cumpărare de trafic de influenţă în legătură cu acest caz, fiind vorba de o sesizare din oficiu, iar până joi cercetarea s-a realizat in rem.

Şcoala de şoferi Amso este cea mai mare din judeţul Sibiu, fiind prima şcoală de şoferi deschisă în judeţ, în 1990.Comentarii
Inchide