TOP 5 SUV-uri de familie disponibile pe Autovit pentru 4.000 de euro sau mai puțin

Autor: Ionuț Vîlciu 27 ian. 2023 Știri auto

Piața auto este în continuă dezvoltare, dar un lucru este cert, clienții preferă SUV-urile. Indiferent de clasă sau mărime, sunt cele mai populare vehicule ale momentului.

SUV-urile sunt preferate datorită avantajelor pe care acestea le înglobează. Sunt mai spațioase, au o gardă la sol mai înaltă, pot parcurge mai ușor drumuri rău pavate și, de cele mai multe ori, sunt considerate mașini mai sigure.

Bineînțeles, mașinile noi vin și cu un preț pe măsură, așa că am adunat cinci oferte la mâna a doua de pe Autovit, mașini care ar putea reprezenta alternative interesante pentru cei doresc un SUV accesibil.

Hyundai Tucson – 3.999 de euro

Hyundai Tucson a fost și continuă să fie un SUV îndrăgit de clienți. Spațiul și practicabilitatea de care dă dovadă SUV-ul coreean sunt lucruri apreciate de către posesori, fiind aspecte care fac din Tucson o variantă demnă de luat în calcul. Cel pe care l-am ales este un exemplar din anul 2006 și are 148.000 km la bord. Motorul este cel de 2,0 diesel, care dezvoltă 140 CP, iar cutia de viteze este manuală în șase trepte.

Suzuki Jimny – 3.990 de euro

Suzuki Jimny este unul dintre cele mai populare modele ale producătorului japonez. Micul off-roader este foarte apreciat de pasionații mersului în teren, fiind un model îndrăgit datorită mecanicii simple și a potențialului de tuning. Chiar și așa, este o mașină mică, ușoară, cu motoare destul de mici și care nu vor avea costuri de întreținere mari. Am ales un model 1998 cu doar 125.317 km la bord. Mașina se prezintă foarte bine la exterior, iar la interior are doar mici urme de uzură. Motorul măsoară 1,3 litri și produce 82 CP. Este un motor simplu, conectat la o cutie manuală cu cinci trepte, iar mașina vine și cu tracțiune integrală.

Nissan X-Trail – 3.150 de euro

Unul dintre cele mai populare nume din gama de SUV-uri Nissan este X-Trail. SUV-ul compact oferă capabilități bune în teren, dar și practicabilitate în viața de zi cu zi. Poate fi o alternativă interesantă la o Dacia Duster, având dimensiuni destul de asemănătoare, X-Trail fiind puțin mai lung decât modelul românesc. Cel pe care l-am găsit este din anul 2004 și are 242 000 km  la bord. Vine cu un motor de 2,2 litri diesel, care produce 136 CP și o cutie manuală.

Mazda CX-7 – 4.000 de euro

Mazda CX-7 nu este o mașină atât de populară în România, dar este unul dintre cele mai interesante SUV-uri. Nu prea seamănă cu altceva, dar se încadrează în spiritul Mazda de a face mașini. CX-7 este o mașină mare, având o lungime de aproape 4,7 metri. Cu toate acestea, acest exemplar ar putea fi interesant din alte puncte de vedere. Sub capotă există un motor de 2,3 litri, turbo, care dezvoltă 260 CP. Pentru a completa pachetul, mașina are cutie manuală și tracțiune integrală. Acest exemplar este din 2008 și, conform anunțului, are doar 125 691 km la bord.

SsangYong Actyon – 3.990 de euro

SsangYong este un producător care a evoluat foarte mult în ultimii ani. Are o gamă destul de variată de modele și o abordare care pare că place cumpărătorilor.

Chiar dacă a fost criticat în trecut pentru design, modelele SsangYong au fost apreciate din alte puncte de vedere. Este și cazul lui Actyon, un model care nu va câștiga un premiu pentru frumusețe, dar care compensează prin aspecte practice. Forma este neconvențională, dar spațiul interior este suficient. Interior acestui exemplar este din piele și încă se menține bine, anunțul specificând că mașina are 180.000 de kilometri.

Motorul are o capacitate cilindrică de 2,0 litri. Nu va fi taxat aspru la impozit și, fiind un propulsor diesel, poate fi avantajos pentru cei care parcurg distanțe lungi cu mașina.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autovit


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide