Ce țări produc cele mai bune mașini noi în 2022. România este în TOP

Autor: Cristian Gubandru 11 apr. 2022 Știri auto

Jurnaliștii de la The Car Expert au realizat o analiză în urma a peste 10.000 de recenzii pentru a afla în ce țară sunt fabricate cele mai bune mașini, care sunt la vânzare pe piața auto britanică în 2022.

Mașinile cehe s-au dovedit a fi cele mai bune. Cehia se află în fruntea clasamentului cu un rating de 76,4% datorită mărcii Skoda, care produce mașini de calitate la prețuri mai mici decât modele similare Volkswagen.

Suedia ocupă locul al doilea cu un rating de 74,1%, datorită recenziilor bune obținute de Volvo și Polestar.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Considerată de mulți ca una dintre cele mai bune țări producătoare de mașini la nivel global, Germania a ocupat locul trei. În ciuda rezultatelor bune ale mărcilor sale premium, cum ar fi Porsche (82%), BMW (73%) și Audi (73%), ratingul Germaniei a fost afectat de o serie de modele cu performanțe scăzute.

Smart a afectat ratingul Germaniei în acest clasament având cel mai slab scor dintre toate mărcile din analiză, de 43%, care este semnificativ sub cel al mărcii japoneze Subaru (51%).

Germania s-a clasat pe locul 3 cu un rating de 73,5%, fiind urmată de Spania pe locul 4 cu un rating de 72,2% și Marea Britanie pe locul 5 cu un rating de 71,5%. Pe poziția 6 sunt Statele Unite ale Americii cu un rating de 69,1%.

Pe locul 7 în topul țărilor care produc cele mai bune mașini este România cu un rating de 68,3%. Modelele românești sunt considerate de britanici mai bune decât cele italiene, franțuzești, coreene sau japoneze.

Ratingul Italiei (67,5% – locul 9) este scăzut de brandurile Abarth, Fiat și Maserati, care toate au scoruri slabe. Și Franța are un rating slab (65,9% – locul 11) pentru că niciuna dintre mărcile sale auto nu are rezultate bune.

Top 10 țări care produc cele mai bune mașini

tari care produc cele mai bune masini

Ratingurile țărilor sunt, în general, determinate de modelele cele mai vândute, deoarece aceste mașini tind să primească cel mai mare număr de recenzii.

Sursa: The Car Expert

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide