Ce vârstă are cel mai bătrân posesor de McLaren din lume?

Autor: Elena Luchian 23 iun. 2020 Știri auto

Și-a cumpărat un McLaren 720S Spider anul trecut. Și-o dorea de multă vreme, așa că și-a îndeplinit visul. El ar putea fi cel mai bătrân posesor de McLaren din lume.

GALERIE FOTO

“Visez la o pensie liniștită și să conduc un McLaren.” A fost visul lui Henry Harrfeldt și tocmai a devenit realitate. Henry are 78 de ani și conduce un McLaren 720S Spider. Henry Harrfeldt din Norvegia a adus supercarul britanic în garajul său de acasă, acolo unde îl așteptau un AC Cobra din anii ’70 și un Ford GT40 din anii ‘80. “Este o mașină de curse cu plăcuțe de înmatriculare”, povestește Henry despre Ford-ul său care a aniversat recent 38 de ani.

Noul său McLaren este cel mai rapid dintre cele trei. Are motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, care dezvoltă 720 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automata cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte, care expediază puterea către puntea spate. Viteza maximă a supercarului este de 340 km/h. De 2,9 secunde are nevoie pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. În 7,8 secunde ajunge deja la 200 km/h.

“Este o mașină de curse pentru drumurile publice, e o nebunie!”, spune Henry, care a dat 4.317.000 de coronae norvegiene pe mașină, echivalentul a aproximativ 400.000 de euro.

Henry se bucură aproape zilnic de performanțele supercarului britanic. Kilometrajul afișează deja aproximativ 4.000 de kilometri.

Cine este Henry Harrfeldt, noul posesor de McLaren?

Având în vedere tipul de mașini din garajul său, este clar că Henry Harrfeldt nu este orice pensionar care tocmai și-a cumpărat un supercar și care își turează motorul V8 pe străzile din orășelul norvegian în care locuiește.

La cei 78 de ani ai săi, norvegianul se laudă cu o carieră în motorsport, deși nu a câștigat  niciodată o cursă.

Mașina lui este una dintre cele 765 de unități pe care producătorul britanic le va construi. Producția se va încheia în luna octombrie a acestui an.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide