Cea de-a cincea generație Ford Mondeo a debutat oficial în China

Autor: Mihai Morcovescu 22 ian. 2022 Știri auto

După câteva apariții neoficiale, cea de-a cincea generație Ford Mondeo și-a făcut debutul oficial în China. Lansat la Centrul de Design din Shanghai, sedanul va fi disponibil doar pe piața locală.

Nu există deocamdată informații că ar urma să fie comercializat și în Europa. Ce se știe cu certitudine este faptul că, în Europa, a patra generație ar trebui să iasă din producție în luna martie.

Noul Ford Mondeo – proiectat, construit și vândut în China

Noul Mondeo este primul model proiectat după noua filozofie de design „Progressive Energy in Strength” (n.n. – Energie progresivă în putere). Detaliile estetice sunt preluate de pe Evos și Equator.

Cea de-a cincea iterație seamănă din punct de vedere estetic cu crossover-ul Evos. La partea frontală remarcăm grila radiatorului octogonală și farurile LED înguste. Acestea sunt conectate printr-o bandă luminoasă montată pe marginea capotei.

Mașina dispune de lumini de zi noi și o grafică în forma literei A pentru priza de aer situată în partea inferioară a barei de protecție. Aspectul exterior este completat de jantele de 19 inch.

Mânerele portierelor sunt ascunse, având un design „pop-out” în stil Tesla. Linia plafonului ușor plonjată către spate conferă sedanului un aspect de coupe. La spate se remarcă stopurile similare cu cele de pe Mustang Mach-E.

Bara de protecție integrează difuzorul de aer care adaugă o notă sportivă mașinii. Acesta este încadrat de cele două evacuări cromate. Capacul portbagajului pare să nu fie atașat de lunetă, fiind vorba clar de versiunea sedan.

A cincea generație Ford Mondeo a fost dezvoltată pe platforma C2 pe care „stă” și noul Lincoln Zephyr destinat clienților chinezi. Ford nu a oferit detalii referitoare la motorizări.

Dacă este să ne luăm după emblema „245” de la spate atunci sub capotă s-ar afla un motor turbo cu 4 cilindri EcoBoost de 2,0 litri. Unitatea dezvoltă o putere maximă de 245 CP, care este transmisă cel mai probabil către roțile din față printr-o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Noul Mondeo va fi construit de chinezii de la Changan, iar livrările vor debuta în al doilea trimestru din 2022.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide