Care este, de fapt, cea mai așteptată mașină Audi din 2021? Cu acest model germanii vor bate Tesla

Autor: ProMotor 31 dec. 2020 Știri auto

Anul 2021 va fi unul plin de surprize în domeniul auto, asta pentru că multe modele noi vor fi lansate. Unul dintre cele mai așteptate este Audi e-Tron GT.

Momentul lansării este din ce în ce mai apropiat, asta după că unitatea de producție din Neckarsulm a început să asambleze, la începutul lunii decembrie, primul Audi 100% electric fabricat vreodată în Germania.

Varianta de tot a lui e-Tron GT va adopta pseudonimul RS, făcându-l primul model RS complet electric. Audi e-Tron GT RS va folosi două motoare și o cutie de viteze cu două trepte, la fel ca ruda sa din Grupul Volkswagen, Porsche Taycan.

În cazul modelului Audi, puterea combinată este de așteptat să fie de 600 de CP, cu un maxim de putere de poate ajunge la 646 CP în funcția overboost, în timp ce acumulatorul va avea o capacitate netă de 83,7 kWh și capacitatea de a încărcare rapidă. Autonomia va fi de aproximativ 400 de km (WLTP).

Intră în Galeria Foto

Audi e-tron GT este primul model pur electric al mărcii produs pe teritoriul Germaniei

La unitatea de producție din Neckarsulm, Germania, în luna decembrie a fost lansat în producție cel mai puternic automobil electric al mărcii, Audi e-tron GT. Procesele de producție implementate la unitatea Audi Böllinger Höfe sunt la fel de unice ca automobilul în sine. Niciun alt automobil purtând sigla cu patru inele nu a mai fost vreodată pregătit la fel de rapid pentru producția de serie.

„În calitate de vârf de lance electrică și sportivă al gamei de automobile Audi, e-tron GT se potrivește perfect și în cadrul fabricii din Neckarsulm și în special la unitatea de producție Böllinger Höfe, ce este dedicată modelelor sport,” explică managerul fabricii, Helmut Stettner. Datorită abilităților concertate ale echipei și a eforturilor extraordinare ale membrilor săi, producția de serie a putut fi lansată la timp, în ciuda pandemiei de coronavirus.

Fabrica din Neckarsulm este deja de mai mult timp o unitate cu puternic accent pe modelele hibride, cu cea mai mare densitate de automobile electrificate între unitățile Audi, producând versiunile mild hybrid ale modelelor A6, A7 și A8. „Audi e-tron GT este primul model pur electric al mărcii produs pe teritoriul Germaniei, reprezentând astfel și în acest sens un imens pas înainte, spre viitor,” a mai adăugat Stettner.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops.com



Comentarii
Inchide