Tesla Cybertruck nici nu se vinde încă, dar el are una deja!

Autor: David Andrei 07 sept. 2020 Știri auto

Tesla Cybertruck nici nu se vinde încă, dar acest șofer are una deja. Ați putea crede că are o pilă la Elon Musk. Ei bine, nu! Și-a construit propriul pick-up!

GALERIE FOTO

Tesla Cybertruck va intra în producție abia anul viitor. Dar un inginer din Bosnia nu are nevoie să aștepte atât de mult. Și-a construit propria versiune a pick-up-ului cu emisii zero. Un singur aspect o diferențiază radical de original: are motor pe benzină.

“Prima dată când am condus prin oraș, a fost foarte interesant. Toată lumea se uita. Unii au crezut că este un tanc, pentru că nu auziseră de Cybertruck”, povestește Mario Corici, care este director la o companie auto din Bosnia.

De opt luni de zile a avut nevoie Corici pentru a pune toate piesele cap la cap. N-a fost deloc ușor pentru echipa care a proiectat și a construit mașina. “Cele mai mari problem le-am întâmpinat la fabricarea ușilor”, povestește inginerul Mila Marici. Și înțelegem de ce. În imagini, se pot observa lufturile inegale. Modelul i-a ieșit un pic mai mic decât versiunea construită în Statele Unite.

Suprafețele drepte, liniile angulare, farurile și stopurile LED, toate par să fie la locul lor. La interior, apare un volan special, identic cu cel care se regăsește la bordul viitorului Cybertruck. Și tot identic este ecranul tactil din consola centrală.

Următorul pas este omologarea vehiculului, înainte de a putea să-l înscrie în circulație.

Adevăratul Tesla Cybertruck, rezervat de peste 500.000 de clienți

Tesla Cybertruck original a fost prezentat în noiembrie 2019, în cadrul unei ceremonii în timpul căruia geamurile modelului s-au spart după ce au fost lovite cu o bilă din metal, apoi cu un baros.

În ciuda eșecului de la prezentare, pick-up-ul electric a fost rezervat de peste jumătate de milion de clienți. Elon Musk se așteaptă ca mulți dintre aceștia să renunțe pe parcurs. Taxa de rezervare este de doar 100 de dolari, dar poate fi recuperată în totalitate în cazul în care clientul se răzgândește.

Tesla Cybertruck în versiune originală va intra în producție, în versiune de top, abia anul viitor, cu un preț de pornire de 69.900 de dolari.

Elon Musk plănuiește trei versiuni inferioare. Cea entry-level va pleca de la 39.900 de dolari.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide