Care este, de fapt, cea mai sigură maşină din lume în 2020. Tesla, Porsche şi VW Golf, în top

Autor: ProMotor 11 iun. 2020 Știri auto

Siguranța este un criteriu important atunci când alegem o mașină, pe lângă preț, design și dotări. Dar care este, de fapt, cea mai sigură mașină din lume în 2020? Tesla Model X, Porsche Taycan și Volkswagen Golf sunt în top.

GALERIE FOTO

Euro NCAP a realizat ultimele teste de impact în luna ianuarie, apoi a sistat testările din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat industria auto.

Testele desfășurate atunci, dar și în luna decembrie, vizează modele care sunt pe piață la ora actuală. Dar care este cea mai sigură mașină din lume în 2020?

A impresionat la testele din luna ianuarie cel mai așteptat model al anului trecut, Volkswagen Golf. Compacta germană și-a trecut în cont un punctaj de 95% pentru protecția ocupanților adulți, 89% pentru protecția pasagerilor copii, 76% pentru protecția participanților vulnerabili la trafic (pietoni și bicicliști) și 78% pentru sistemele de siguranță cu care este echipat modelul. Modelul a fost notat cu cinci stele, în ciuda faptului că o portieră s-a deschis la testul de impact lateral.

Și Porsche Taycan s-a descurcat bine, adjudecându-și, așa cum era de așteptat, cinci stele. Prima electrică din istoria Porsche a bifat 85% pentru protecția pasagerilor adulți, 83% pentru copii, 70% pentru pietoni și bicicliști și 73% pentru sistemele de siguranță.

Și Skoda Octavia s-a descurcat exemplar, obținând punctaje de 92%, 88%, 73%, respectiv 79%.

Tesla Model X, cea mai sigură mașină din lume pe piață în 2020?

Tesla Model X a întrecut orice așteptări. Crossover-ul electric a fost notat cu 98% pentru protecția ocupanților adulți, cu 81% pentru protecția asigurată copiilor aflați la bord, 72% pentru participanții vulnerabili la trafic și 94% – un record la acest capitol – pentru sistemele de asistență cu care este echipată mașina.

Ford Puma, printre cele mai sigure mașini din lume în 2020

Ford Puma este prima mașină construită în România care primește cinci stele la testele de siguranță realizate de Euro NCAP. Modelul american ieșit de pe porțile uzinei de la Craiova a fost notat cu 94% în ceea ce privește protecția asigurată ocupanților adulți. Pentru protecția copiilor aflați la bord a primit 84%, 77% pentru protecția pietonilor și bicicliștilor și 74% pentru sistemele de asistență.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide