Cea mai urâtă mașină din lume, reimaginată în formă electrică – FOTO

Autor: Promotor 12 feb. 2024 Știri auto

Fiat Multipla este considerată de mulți ca fiind cea mai urâtă mașină creată vreodată. Monovolumul italian a fost reimaginat sub forma unui model complet electric, iar rezultatele nu arată deloc rău.

Probabil că nu există un pasionat auto care să nu fi auzit măcar o dată în viața sa de Fiat Multipla, monovolumul pe care foarte mulți îl consideră cea mai urâtă mașina produsă vreodată. În ciuda designului controversat, acest model va avea un loc special în istoria lumii auto, nu doar prin aspectul ciudat, ci și prin practicalitatea excelentă pe care o oferea la interior.

Un designer independent s-a inspirat de la Multipla pentru a crea nou său proiect. Artistul a recreat digital o versiune modernă pentru Fiat Multipla, actualizând designul emblematic și încorporând un grup motopropulsor complet electric, pentru a aduce monovolumul la curent cu tehnologia anului 2024.

Fiat Multipla a fost transformat într-o mașină electrică

Artistul, pe numele său Marco Maltese, a rămas fidel designului original creat de Roberto Giolito pentru Fiat Multipla, încorporând în același timp tendințele de stil contemporan și adăugând note unice de design proiectului său.

Conceptul creat de Maltese păstrează forma caracteristică a mașinii, împărțită în două bucăți. Cu toate acestea, actualizările notabile includ o formă mai ascuțită pentru partea din și o caroserie mai sculptată, care renunță, în mare parte, la liniile exagerat de rotunde ale originalului Fiat Multipla. Roțile mai mari cu design cu trei spițe, cuplate cu garda la sol mai joasă și cu ecartamentul mai lat, conferă mașinii un aspect mult mai agresiv și mai modern.

Alte elemente de design ce ne-au atras atenția sunt mânerele ușilor cu design minimalist. Judecând după amplasare, pare că avem de-a face cu uși ce se deschid în oglindă, precum cele regăsite pe mașinile Rolls-Royce.

Chiar dacă nu avem imagini cu interiorul conceptului digital, este evident că scopul a fost păstrarea aspectului neconvențional cu două rânduri și șase locuri, caracteristic pentru Fiat Multipla. Acest aspect maximizează spațiul oferit de lățimea generoasă și forma bombată a suprafeței vitrate.

Deoarece  este doar un exercițiu de design, Maltese nu a dat prea multe informații despre trenul de rulare, însă și-a imaginat această nouă Multipla drept un vehicul electric cu baterii montate în podea, ce folosește motoare electrice. V-ar plăcea să vedeți o astfel de versiune a lui Fiat Multipla pusă în producție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: maltesedesign_concept / Instagram



Comentarii
Inchide